”Vill du träffas – igen?”

NYHETER

Läs chattet med krönikören Ronnie Sandahl

Han skulle chatta om Sigge Eklund och stilistiskt skrivande.

Det skulle bli en lugn tillställning – men allt urartade.

”Är du singel?”.

”Kommer du ihåg mig?”.

”Vill du träffas? Igen?”.

Här är chattet där de kvinnliga läsarna ställer Aftonbladets nye krönikör, Ronnie Sandahl, mot väggen.

falköping blue riders säger: Hej Ronny. Är du singel?

   Ronnie Sandahl säger: Yes, jag är tyvärr singel. Märks det så väl?

Max säger: Hej Ronnie. Hur har din väg efter gymnasiet sett ut, till där du är idag?

   Ronnie Sandahl säger: Jag började på Aftonbladet dagen efter studentbalen. Sedan dess har jag varit på AB - först nöjet, nu Stockholmskrönikör. Ungefär så...

Nico säger: Skriver du sådana där söta och "i am lonely-guy"-krönikor för att tjejer ska tycka att du är söt? Det funkar isåfall.

   Ronnie Sandahl säger: Ja, det är bara därför. Tack ska du ha. Så sött sagt.

Thomas säger: Stämmer det att brukar spökskriva Bingo Rimérs ledare i Moore?

   Ronnie Sandahl säger: Haha, nej, det gör jag inte. Hade det varit jag så hade jag inte varit så himla nöjd.

säger: Hej! Du skriver grymt bra, verkligen. Hur länge ska du fortsätta skriva? En bok kanske?

   Ronnie Sandahl säger: Jag ska skriva tills jag dör. Det kommer en bok. Den är på gång. Jag skriver för fullt. Den kommer nog tidigast nästa höst. Håll utkik!

Marie säger: jag tycker det är skönt att gå på bio ensam. mina vänner tycker jag är konstig. vi borde bli vänner istället!

   Ronnie Sandahl säger: Eller hur! Vi kan titta på samma film i varsin salong. Sedan kan vi dricka kaffe (utan mjölk) och prata om filmen.

Johnny Puma säger: Jag är från Borlänge. Så som du klär dig, är det vad som är "inne" i Stockholm just nu?

   Ronnie Sandahl säger: Johnny! Jag är jag från Falköping. Jag har noll koll. Kör väl en rätt basic 20-plus-skrivarkille-stil...

Jannika säger: Hej snygg kavaj! Du verkar ha skön klädsmak. vart köper du dina kläder?

   Ronnie Sandahl säger: Tack, tack! Kavajen kostade typ 200 på second hand. Köper helst kläder på NK eller Carlings eller - när jag har bråttom, vilket ofta är fallet - på H&M.

Leia säger: Hej, jag hade inte läst dina krönikor förrän idag. Men nu är jag helt såld. Om det finns fler killar som du är jag glad att jag lever! /Leia 18 år

   Ronnie Sandahl säger: Åh, så fina ord. Var glad över att du lever. Det ska man vara. Det finns många härliga snubbar där ute. Jag är nog knappt ens mellanbra i jämförelse med många...

evelina säger: Hej. Vill börja med att säga att jag normalt inte läser körnikor, bloggar och sånt men du har sånt sätt, du skriver så finurligt, påhittigt och roande. Sedan för att komma till själva frågan.. Jag är lite nyfiken på hur lång tid det tar för dig att skriva din krönika?

   Ronnie Sandahl säger: De krönikor som är riktigt bra - de rinner ur en snabbt. I alla fall basen. Sedan sitter jag och filar rätt länge. Men basen ska inte ta mer än 20 min - om det ska bli riktigt bra.

stina säger: hej du! tyckte om din krönika om att vi ofta låtsas veta så jävla mycket. tycker du har rätt i det du säger, på många middagar och liknande hör man folk snacka om saker de egentligen inte har koll på, överhuvudtaget, men de vill ge sken av det. härligt att det kommer lite nytt tänkande in i median! hur får du dina ideer till krönikorna?

   Ronnie Sandahl säger: Man får dem genom att bara leva. Men att man lever med krönikörglasögonen på. Det måste man. Jag ser alla situationer som möjliga krönikor. Det är kanske därför jag är singel, slår det mig nu...

Marie säger: precis! säg några filmer du tycker om så jag vet vart vi står...

   Ronnie Sandahl säger: Jag älskar Lost in Translation. Och en massa feelgood. Crash på bio är bra. Men jag älskar allt med Meg Ryan. Sån är jag.

säger: Hej Ronnie! får gratulera till krönikorjobbet! /gamla klasskompisen Pernilla

   Ronnie Sandahl säger: Tack så hemskt mycket! Det känns bra. Men ingenting är bra jämfört med gamla 9A på Fredriksbergsskolan i Fkp...

Åsa säger: Hej Ronnie!

Snart 21 år och redan krönikör på Sveriges största tidning. Vad gör du om 10 år?

   Ronnie Sandahl säger: Jag har släppt ett gäng böcker. Kanske en och annan pjäs eller film. Och jag skriver i Aftonbladet. Och har två barn. Ett av varje sort.

hanna w säger: Hur mycket tjejer får man som cool Aftonbladetkrönikör?

   Ronnie Sandahl säger: Alldeles för lite, det kan jag lova dig. Men det kanske blir bättre efter den här chatten, haha... Det är nog bättre att vara rockstjärna.

Cosmo girl säger: Du är bästa på hela Bladet. Vill du träffas? Igen?

   Ronnie Sandahl säger: Åh, vad glad jag blir. Du bist ein angel! Träffas? Igen? Det här låter spännande, haha...

Carro säger: Älskar Meg Ryan? Var inte det bara ett försök att få en dejt?

   Ronnie Sandahl säger: Nej. Jag älskar henne. Fast hon var bättre innan hon gjorde läpparna och bestämde sig för att spela in skitfilmer. Det passar henne inte. Hon var bäst i You}ve got mail.

Mowgli säger: Tjo! Dina dagdrömmerier är roande att läsa men är det för att du är rädd för verkligheten som du försöker leva en vacker dröm ?

   Ronnie Sandahl säger: Jag är jävligt rädd för verkligheten. Men det hör till. Man har inget val. Man kan inte skolka från livet hur länge som helst.

Cosmo girl säger: Jag bor på söder och tycker du skriver som en gud, ringer det en klocka?

   Ronnie Sandahl säger: Ja, det ringer en klocka... Tack för de fina orden. Klockan ringer rätt högt nu.

Jannika säger: Du är verkligen en stor stilist. Vilka är dina litterära förebilder?

   Ronnie Sandahl säger: Tack, tack! Jag gillar Per Hagman. Och Mats Olsson. Och Anders Paulrud. Sigge Eklund. Och ett gäng till.

Moderator säger: Det är väldigt många tjejer som är inne på den här chatten. Var är killarna?

Linda S säger: Vad tycker du om de så kallade "bratsen"? Svante Tegnér med flera tänker jag på.

   Ronnie Sandahl säger: Jag har inget emot brats. De har mycket pengar och bjuder gärna. Dessutom är de lite som påfåglar. Det är kul.

Klenis säger: vad tycker du om att bandet Roger Bob har slutat existera?

   Ronnie Sandahl säger: Det är synd. De grabbarna hade potential. Det var ett skojigt litet band från mina hemtrakter. Synd på så rara ärtor.

Båsse säger: Tre saker att ta med till en öde ö?

   Ronnie Sandahl säger: penna, papper och en flickvän (är det en sak? skitsamma, vi säger det.)

Dicko säger: Varför är du så ensam?

   Ronnie Sandahl säger: Jag bor i Sthlm, jobbar jämt, har ingen flickvän. Och lite ensam i sinnet. Då blir man lätt en ensam själ.

säger: ALEX: Moderatorn skiter ju i våra inlägg, så vi har gett upp. Brukar du luncha med Simon Bank?

   Ronnie Sandahl säger: Nej. Men jag skulle gärna vilja. Han är så jävla briljant! En gång sa han hej på en personalfest. Det uppskattade jag. Alltid något.

säger: Jag gillar Ditt namn,Ronnie,vad vill Du tala om?

   Ronnie Sandahl säger: Vad jag vill tala om? "Tala om" som i att man talar om för någon? Jag vill tala om för folk hur jag lever. Så att någon kanske roas eller känner igen sig eller bryr sig.

Lisen B säger: Hej söta ronnie, var i Stockholm kan man träffa på dig?

   Ronnie Sandahl säger: Hej söta Lisen! Man hittar mig oftast kring Globen. Här jobbar jag och här bor jag. Men på krogen... Innan tre på Söder (Kvarnen och sånt), efter tre kring Stureplan. Ses vi där?

säger: Alex: Tänker du på Nina i Cardingans ibland? Det gör jag och det skulle jag bygga en krönika runt det nångång.

   Ronnie Sandahl säger: Jag tänker ofta på henne. Nej, förlåt, det var en lögn. Bara ibland. Jag gillar henne. Hon har något kallt och sexigt över sig. Och Cardigans nya är grym. Men jag försökte bygga en krönika kring Robyn och det blev skit, så... jag väntar nog lite...

Linda S säger: Kommer du ihåg mig Ronnie, vi träffades för ganska länge sedan på Bäckahästen. Men du ringde aldrig tillbaka. Varför?

   Ronnie Sandahl säger: Det måste vara tusen år sen! Finns Bäckahästen kvar? Jag måste ha slarvat bort numret...

Simon Bank säger: Hej Ronnie! Pinsamt, men jag trodde du var någon annan på festen :S Keep up the good work!

   Ronnie Sandahl säger: Exakt! Jag är ju så lik Lasse Anrell! Tack för fina ord, hörru.

Marie säger: Lost in translation är underbar. Feelgood är inte jättebra, men det får en att må bra så därför är det också underbart. Jag har bara bott i stockholm i ett halvår och jobbar jämt så har inte hunnit lära känna stan. Kan du tipsa om nåt bra ställe att besöka på söder en fredag-/lördagkväll?

   Ronnie Sandahl säger: Kvarnen är ett säkert kort. Annars är väl Debaser rätt schysst. Eller Mondo. Det beror lite på hur man är som person.

Jonna säger: Ronnie, hur går det med Elin?

   Ronnie Sandahl säger: Hon har inte hört av sig. Hon vill inte ha mig. Det var kanske bäst så.

Bära hem Berra säger: Vad gillar du hos tjejer?

   Ronnie Sandahl säger: Överbett, självförtroende och smilgropar.

säger: Hej på dig Ronnie! Hänger du något med Filip och Fredrik?

   Ronnie Sandahl säger: Nej. Men en gång sa jag hej till Filip på Kvarnen. Och en annan gång på Rockbjörnen. De har nog ingen aning om vem jag är. Mer än en kille med långt hår som står bredvid Fredrik Virtanen på krogen ibland.

Johnny Puma säger: Hej Ronnie! Vilka andra tidningar skriver/skrev du i?

   Ronnie Sandahl säger: Jag började på Falköpings Tidning. Sedan har jag frilansat för lite andra magasin. Men mest Aftonbladet.

Båsse säger: Tror du Bosse Ringholm läser dina krönikor? Och i så fall varför?

   Ronnie Sandahl säger: Bosse Ringholm läser mina krönikor, absolut. Han måste ju få le lite. Han verkar ha det rätt körigt nu. Kom i min varma famn, Bosse!

Svenne säger: Kan du tala om för mig hur man blir en lyckad människa?

   Ronnie Sandahl säger: Man tar bara beslut grundade på vad man själv vill och vad man har för åsikter. Man ska inte kompromissa så jävla mycket hela tiden.

susi säger: Tjena Ronnie, har du en blogg?

   Ronnie Sandahl säger: Nej. Tack och lov. Det där med bloggar är farligt. Lätt att bränna sitt krut, att det blir utslätat. Jag skriver redan alldeles för många timmar på dygnet.

säger: tack för en schysst krönika, vad handlar din kommande bk om?

   Ronnie Sandahl säger: Den handlar om ett gäng pojkar i Falköping. Om varför de blev de män de är i dag. Men förlagets lektör tycker än så länge att det bara handlar om supa, knulla och Håkan Hellström. Det beror på vem man frågar.

Jÿrgen säger: Var i Stockholm bor du? Och vilka typiska ungkarlsgrejer har du i kylen?

   Ronnie Sandahl säger: Jag bor vid Globen. På andra sidan gatan från jobbet. I kylen: gammal mjölk, en burk peperoni, ketchup, räkost och gammalt oätbart pålägg. Jag är en sån klyscha!

Båsse säger: Har du någonsin blivit utskälld av Ulf Lundell? Och i så fall, varför?

   Ronnie Sandahl säger: Nej. Men jag reste mig från en Lundell-intervju och gick en gång. Det var när jag var 17 och jobbade i Fkp. Han var så jävla dum och dryg mot mig.

gabbi säger: Ronnie, är du romantisk?

   Ronnie Sandahl säger: Jag är så romantisk att jag aldrig får utnyttja det.

nin säger: Hej : vilken linje gick du på gymnasiet och vart gick du på gymnasiet?

   Ronnie Sandahl säger: Jag gick samhällsprogrammet på Ållebergsgymnasiet i Falköping. Men jag var inte där så himla ofta. Jag jobbade mest.

säger: hur kommer du på en formulering som: det är som det är. både varmt och kallt? Tar det lång tid eller går du bara på känsla? / Johan

   Ronnie Sandahl säger: Jag går på känsla. I alla fall i just den formuleringen. Men jag bär på en u-medvetenbank av formuleringar. Sånt som jag läst och kommit ihåg. Eller sånt som jag tänkt på i duschen.

Marie säger: Smilgropar kan jag bjuda på ;o) Hur gammal är du? Vi har gissat här på jobb. Hoppas jag är närmst.

   Ronnie Sandahl säger: Jag fyller 21 i december. Smilgropar är härligt. Se till att håll dem synliga nästa gång vi springer ihop!

hanna w säger: Vilken är världens bästa skiva genom tiderna?

   Ronnie Sandahl säger: Jakob Hellmans "Och stora havet", Håkan Hellströms debut. På delad förstaplats.

mjölkbil säger: Vilket är ditt drömobjekt för en intervju?

   Ronnie Sandahl säger: Jag har gjort Kristi Brud. Det var stort. Och Skurt. Men nu vill jag nog intervjua Pete Doherty i Babyshambles, han som knarkar med Kate Moss. Eller Saddam.

Simon Bank säger: Varför är du inte med och spelar mot FCZ?

   Ronnie Sandahl säger: Jag är med! Men jag börjar på bänken. De fattar inte min storhet! Fatta vilken högerfot jag besitter.

säger: Laste precis dina kronikor for forsta gangen. Det var langesen ja hade ett sadant stort smile pa lapparna. Personerna runt omkring mig tittar lite konstigt men det ar det vart, hur ofta skriver du aftonbladet? kan knappt vanta till nasta kronika!!

   Ronnie Sandahl säger: Jag skriver krönikor varje torsdag. I tidningen är de i Sthlms-upplagan, på nätet kan hela Sverige se dem. Tack för så snälla ord. De gör min dag. Och min vecka. Fram tills torsdag. Då måste jag ha ny bekräftelse som den lilla uppmärksamhetsslampa jag är...

Malin säger: Du är superromantisk, skriver underbart och gillar Håkan Hellström? That's it, jag är såld! Glöm inte Umeå i din bokturné nästa höst

   Ronnie Sandahl säger: Jag lovar att besöka Umeå. Jag ska ska skriva nånting fint i ditt exemplar av boken. Jag lovar.

mjölkbil säger: Vore det inte roligare att intervjua en mäktig person? Typ Bush o ställa honom mot väggen. Eller varför inte HIF`s ordförande i en lokal på Olympia? /Sääf

   Ronnie Sandahl säger: Jag har redan klippt HIF:s ordförande, haha, det antar jag att du vet. Jag ställde honom hårt mot väggen. Men visst: Bush vore kul. Eller Göran Persson. En riktigt lång intervju med gubben, det vore nåt det.

Bära hem Berra säger: Är du vältränad? Vad tar du i bänkpress?

   Ronnie Sandahl säger: Ja, jag är vältränad. Jag tar sju i bänkpress och får kramp i trappan upp till redaktionen om morgnarna.

zoso säger: Har du hittat drömmen? Gör du det du önskade när du var liten? Tack för en skön krönika Ronnie, du Dotorps Gheorge Hagi.

   Ronnie Sandahl säger: Åh, Dotorps Hagi! Jag spelade en massa fotboll på Dotorp som liten. Nu blev jag nostalgisk. Åh, kära Fkp! Allt är förlåtet. Dotorp, oh my... Om jag gör det jag önskade? Ja, jag drömde om att bli krönikör på AB. Det gör jag nu. Tack för det, redaktionsledningen och högre makter.

mandylova säger: Ronnie. Jag förstår inte varför du är singel. Har du en mörk sida som du försöker gömma? En sida som gör att du inte får ett förhållande att fungera. PS dina krönikor är bäst.

   Ronnie Sandahl säger: Tack så mycket! Well... du är något på spåren där. Nej, jag är inte seriemördare eller perverterad. Men jag tror inte ex-flickvänner skulle säga att jag är bäst i världen att leva med. Någon sa att jag är alldeles för uppe i mig själv. Det ligger nog nåt i det.

säger: okej befinner mig utomlands sa det far bli pa natet jag far lasa dom! Det ar jag som ska tacka, blev pa valdigt bra humor nu klarar jag att forsatta med skolan resten av kvallen!!

ddsd säger: Såg du Oasis i Köpenhamn i fredags?

   Ronnie Sandahl säger: Nej. De skickade Tobbe Lindner istället. Han gjorde en grym intervju. Tobbe är en jävel på att skriva. Så jag förstår dem.

Moderator säger: Nu måste Ronnie göra sig redo för matchen mot FCZ. Låt oss avsluta med dagens svåraste fråga.

falkopingsbo säger: Ronnie! Vad är meningen med livet, enligt dig ?

   Ronnie Sandahl säger: Meningen med livet är att göra vad man vill. Och att hitta en härlig partner. Och skaffa en massa ungar. Men jag vet inte. Jag är från Falköping och är 21 år. Jag ska inte veta sånt.

   Ronnie Sandahl säger: Tack för mig! Ni har varit helt underbara. I fortsättningen vill jag alltid chatta. Jag vill BARA chatta. Hör du det, chefen? Per, hör du mig? Jag borde chatta varje dag! Få mig inte att sluta. Jag vill inte. Men nu väntar FCZ. Jag ska tackla sönder lite synthare. Det blir kul.

Läs dagens krönika av Ronnie Sandahl: