Nyheter

FBI gräver efter Hoffas kropp

NYHETER

Fackpampen misstänks ligga begravd utanför Detroit

Här gräver FBI efter fackpampen Jimmy Hoffas kropp.

Enligt ett trovärdigt tips ligger Hoffa begravd vid en bondgård utanför Detroit i USA.

En anonym källa inom FBI bekräftar för CNN att det verkligen är Hoffas kropp man söker i marken på en hästgård i Michigan.

Det är inte första gången amerikanska myndigheter letar efter Jimmy Hoffas kvarlevor.

Rektangulärt hål

– Husrannsakan grundar sig på en av otaliga ledtrådar som har strömmat in under åren sedan mr Hoffa försvann den 30 juli 1975, skriver FBI i ett pressmeddelande.

Flygfoton från området visar hur ett 15-tal personer står samlade utanför en lada. De flesta är upptagna med att gräva ett rektangulärt hål i marken.

John Koskovich bor granne med gården där FBI nu letar efter Hoffas kropp. Han berättar för CNN att det genom åren har dykt upp rykten om att Jimmy Hoffa ska finnas begravd i området - något han och hans fru avfärdat som just rykten.

Dömd till fängelse

Jimmy Hoffa sågs för sista gången på en restaurang i Detroit. Han var ledare för transportarbetarfacket i USA mellan 1957 och 1971. Facket påstås ha haft kopplingar till maffian, och Hoffa själv dömdes till fängelse för bland annat bedrägeri år 1964. Efter fyra år i fängelse benådades han av president Nixon – tack vare omfattande bidrag till presidentkampanjen.

Jimmy Hoffa misstänks ha blivit mördad av maffian, och dödförklarades år 1983.

Mia Carron

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter