Sol, 18, utsattes för misshandel – nu söker hon vittnen

Fick slag i bakhuvudet efter att ha varit på klubben

avMalin Wigen

Sol Adawi minns att hon fick ett slag i bakhuvudet – sen vaknade hon upp blodig på sjukhuset. Nu söker hon vittnen från kvällen.

– Det jobbigaste är att jag inte vet vilka det är, varför det har hänt eller vad som har hänt, säger hon.

Det var natten mot förra lördagen som 18-åriga Sol Adawi var ute med sina vänner på en nattklubb i Borås. Vid stängningstid tappade hon bort dem. Sol gick därför ut från klubben och väntade kvar en stund innan hon började gå, sedan är minnena från kvällen svaga.

– Jag kommer ihåg att jag gått en liten bit när jag fick ett hårt slag i bakhuvudet och antagligen tuppat av. Sen kommer jag inte ihåg något mer.

Det färskaste minnena hon har därefter är att hon först vaknar upp i en ambulans och sedan i en sjukhussäng, något även Borås Tidning skrivit om.

– Det första jag tänkte var ”vem är det som blöder, vem är det som skadat sig?” – det var blod överallt. Min kusin berättade vad som hänt och då bröt jag ihop totalt.

”Har mardrömmar”

Enligt kusinen hade två killar sett Sol, som ska ha varit sönderslagen i ansiktet, när hon kom gåendes i chocktillstånd. De försökte prata med henne men hon kunde inte få fram ett ord. Det var då som hennes kusin kom körandes, som jobbat på nattklubben den kvällen. När hon såg Sols ansikte tog hon in Sol i bilen och körde tillbaka till nattklubben där vakterna tillkallade polis och ambulans. Sol fördes till sjukhus där hon fick stanna i ett dygn. Utöver blåmärken och sår hade hon fått hjärnskakning och nackvärk – dessutom saknades pengar ur handväskan.

– Jag har sådana mardrömmar. Jag kan inte sova på nätterna. jag vaknar av att någon står över mig som slår och sparkar och att andra står runt omkring. Jag kan inte se vilka de är, bara kläderna. Det är antagligen minnen som börjar komma tillbaka lite.

Enligt henne känns det tufft att inte veta vad som hände den kvällen.

– Det jobbigaste är att jag inte vet vilka det är, varför det har hänt eller vad som har hänt. Jag får ingen klarhet i det. När jag går på stan eller in på Ica så vet jag inte om det kanske är någon jag ser som gjort detta. Det går inte att lita på någon.

1 av 4 | Foto: Privat
Sol blev påhoppad på vägen hem från krogen.

”Kan inte gå till skolan”

Hon har polisanmält händelsen men utredningen är nedlagd då de inte kom någonstans. Därför skrev hon om händelsen på sin Instagram, i hopp om att vittnen ska höra av sig.

– Första tanken var dock att jag skulle skylla mig själv för att jag gått ut själv. Men som jag känner nu så var det inte mitt fel – jag hade inte kunnat göra något åt det. Jag tycket inte att jag ska skämmas för att det hände mig, folk måste få veta att sådant här händer. Jag känner inte att jag ska behöva dölja det, det handlar inte om att få uppmärksamhet, utan det handlar om att försöka nå ut till någon som vet något eller att ett vittne som inte trätt fram får syn på detta.

Nu hoppas Sol att hon någon gång kommer att få veta vad som hände den kvällen så att hon kan släppa det hela. Som det är nu försöker hon att inte begränsa sig i vardagen men det är svårt.

– Jag kan inte ens gå till skolan, jag vågar inte ens vistas med så mycket människor. Jag får ta en dag i taget och hoppas på att det blir bättre.

Enligt Peter Ström, gruppchef för utredningsenheten vid Boråspolisen, har de hållit flera förhör utan resultat.

– I nuläget har vi inte kunnat få fram någon misstänkt, och vi vet heller inte fullt ut vad som egentligen har hänt. Om det framkommer nya uppgifter kan vi mycket väl återuppta förundersökningen, säger han till BT.

ARTIKELN HANDLAR OM