Skolbranden i Gottsunda, Uppsala

Utredningen om Gottsundabranden fortsätter

avJenny Rydberg

Två tonårsflickor misstänks ha anlagt branden i Gottsundaskolan under natten till måndag.

– Förundersökningen fortsätter och vi gör en teknisk utredning, säger Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen i Uppsala.

Det var under natten till i måndags som Gottsundaskolan i Uppsala började brinna. Skolan totalförstördes i den kraftiga branden och två tonårsflickor greps, misstänkta för grov mordbrand.

1 av 12 | Foto: Christian Hermanson/Utryckning Uppsala
Gottsundaskolan i Uppsala efter misstänkt anlagd brand.

Flickorna har släppts, men är fortfarande misstänkta.

–Det har hållits förhör med båda de minderåriga flickorna och de är överlämnade till socialtjänsten. Förundersökningen fortsätter och vi gör en teknisk utredning, säger Lisa Sannervik.

Tidigare under tisdagen uppgav polisen att en av flickorna hade omhändertagits tidigare under kvällen, efter att ha burit kniv på Resecentrum i Uppsala, något som Aftonbladet skrev om.

Men senare under tisdagseftermiddagen framkom det att flickan som omhändertogs på Resecentrum är en tredje person som inte var inblandad i branden.

– Det har kommit fram att det inte är samma person som blev omhändertagen. Den person som blev omhändertogs hade ingenting med branden att göra, säger Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen i Uppsala.

ARTIKELN HANDLAR OM