Ingen erbjöd unga mamman plats – fick stå och amma

avBabs Drougge

En bild där unga mamman Kate står och ammar sin bebis på pendeltåget har väckt starka reaktioner på sociala medier.

”Inte en enda person erbjöd en mamma bärandes en liten bebis sittplats, på en halvtimme”, skriver mamman på Instagram.

Mamman Kate var på väg från London, hem till Essex med sina två små barn när minstingen plötsligt blev hungrig.

Tåget var fullsatt och Kate hade blivit stående när hon klev på. Men inte ens när hon började amma den sex månader gamla bebisen erbjöd någon henne en sittplats.

Många vände sina ansikten mot henne, där hon stod på det skumpande tåget, med en slingrig gnyende bebis i famnen, men ingen reste sig upp.

Borde inte behöva fråga

Jag kunde ha bett om det, men det gjorde jag inte. Jag kände mig löjlig. Jag borde inte behöva be om det. Kanske var det några som inte såg. Men jag vet att några gjorde det – de fick ögonkontakt och till och med log mot mig. Jag tänkte bara ’sluta le och erbjud mig en plats tack’”, skriver mamman i ett uppmärksammat inlägg på Instagram.

Till slut reste sig en kvinna upp, men då kastade sig en annan kvinna ner i sätet.

Kate skriver att hon kan förstå att man inte reser sig för någon som är äldre eller ser gravid ut, av rädsla för att förolämpa någon. Kanske är man rädd att få någon att känna sig gammal eller tjock.

Men jag kan bara inte förstå hur man inte kan erbjuda en förälder med ett litet barn sittplats. Nästa gång du ser någon med ett barn på ett tåg – om du har full funktion och frisk kropp – snälla erbjud dem dig sittplats!”, avslutar Kate sitt inlägg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

London

Amning