Rånare sköt mot väktare i bank

Publicerad:
Uppdaterad:

Minst tre maskerade rånare sköt i natt vilt in mot Nordbankens kontor vid Spånga torg strax norr om Stockholm

Inne i banklokalen fanns två väktare med en större summa pengar.

De maskerade rånarna sköt vilt in genom och dörrar och fönster till Nordbankens kontor vid Spånga torg. De båda väktarna, som befann sig inne i banken klarade sig oskadda.
Foto: HASSE ROSENTHAL
De maskerade rånarna sköt vilt in genom och dörrar och fönster till Nordbankens kontor vid Spånga torg. De båda väktarna, som befann sig inne i banken klarade sig oskadda.

Rånet misslyckades och rånarna flydde - förmodligen i bil.

De bedöms som mycket farliga och jagades i natt av en stor polisstyrka.

Klockan var strax före halv två i natt när de maskerade rånarna slog till mot väktarna från Securitas som då befann sig inne i Nordbankens lokaler i Spånga.

Utanför banken hade väktarna parkerat sin värdetransportbil och gått in i banken.

Rånarna försökte följa efter dem för att komma över pengar genom att få sönder rutorna till banken med hjälp av sina vapen.

Sköt vilt genom dörrar

De sköt vilt både genom fönster och entrédörrarna i sina försök att komma in.

Men de misslyckades.

De båda väktarna, som befann sig inne i banken när skotten avlossades, klarade sig turligt nog undan fysiska skottskador.

Flera personer som befann sig i närheten av Spånga torg blev vittne till det misslyckade rånet, bland annat en taxichaufför.

Det fanns i natt uppgifter om att rånarna sköt vilt med automatvapen och att ett helt magasin ska ha avlossats.

- Automatvapen är inget jag kan bekräfta. Men det står helt klart att de här rånarna skjutit på platsen. Det är tur att ingen kom till skada, säger Pia Sjunnegård, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Bedöms som mycket farliga

Enligt uppgift försvann rånarna i bil från platsen när de insett att rånet inte skulle gå att genomföra som de planerat - att de inte ens skulle lyckas ta sig in i banken.

Polisen spärrade i natt av området runt banken och placerade ut patruller vid strategiska platser längs en eventuell flyktväg.

Rånarna bedöms av polisen som mycket farliga.

Tidigt i morse anlände också polisens tekniker för att gå igenom brottsplatsen.

Petter Ovander

Publicerad: