Man våldtog kvinna – i flera år

Foto: Adam Wrafter/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bilden har ingenting med fallet att göra.
NYHETER

En 43-årig man har dömts till fängelse i fem år och sex månader efter att ha utsatt sin kvinnliga sambo för våld och otaliga våldtäkter i Esbo i Finland, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Den finska tidningen skriver att misshandelsfallen och våldtäkterna, som ägde rum i hemmet i Esbo, Finland, varit så många att hovrätten inte kunde fastställa dess antal.

Kvinnan misshandlades flera gånger i veckan och våldtogs minst en gång i månaden mellan januari 2012 och november 2014, rapporterar HBL.

Kvinnan har i förhören med polisen berättat att hon inte insåg att mannen förgrep sig på henne då hennes uppfattning var att bara utomstående personer kan anklagas för våldtäkt.

”Exceptionellt rått”

Mannen nekade till våldtäktsanklagelserna då han menade att det varit försoningssex efter gräl kvinnan och mannen emellan.

Han ville också att skadeståndskostnaderna skulle minskas.

Hovrätten fastställde dock att fallet är ”exceptionellt rått” och ändrade inte domen på en enda punkt, skriver HBL.

Mannen döms, förutom till fängelse i fem år och sex månader, att ersätta kvinnan med 13 700 euro (cirka 135 000 kronor) för smärtan efter misshandelsfallen, 8 800 euro (cirka 86 500 kronor) för smärta och skada för våldtäkterna och 32 500 euro (cirka 319 000 kronor) för det lidande våldtäkterna medfört.

Så många våldtäkter anmäls varje år 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Finland

Brott