Ingen hjälpte tjejerna – då blockerade busschauffören vägen

Foto: Privat/TT
Jenny ryckte in när tjejerna hade problem i tunneln.
NYHETER

Alla bilar körde med hög fart förbi tjejerna som var i en utsatt situation i tunneln. Men sen dök busschauffören Jenny upp och räddade dem, skriver Bohusläningen.

– Jag sket i köerna där och då, jag fokuserade bara på tjejerna, säger Jenny till Aftonbladet.

I tisdags, när Jenny Juhlin hade hämtat upp sin kollega med sin buss, såg hon att allt inte stod rätt till i tunneln som de skulle åka igenom mot Uddevalla. I höger körfil stod en bil stilla som det dessutom kom lite rök ifrån.

– Alla andra bilar bara körde förbi och sket i den, de körde i en jävla fart rent utsagt.

Utan att tveka stannade Jenny bussen vid bilen så att hon blockerade vänsterfilen och satte på sina varningsblinkers. Hon klev ur bussen för att kontrollera bilen – där satt två tjejer. Det visade sig att de hade fått punktering på ena däcket.

– Tjejen som satt i förarsätet var i chock.

En kö bildades bakom Jennys buss medan hon såg till att ta hand om tjejerna tillsammans med sin kollega.

– Jag sket i köerna där och då, jag fokuserade bara på tjejerna.

”Situationen såg inte bra ut”

Efter cirka tio minuter dök en bärgare upp som kunde ta över och få bort bil och tjejerna från tunneln. I ett inlägg på Facebook hyllar de drabbade tjejerna Jenny för hennes insats.

Ett varmt tack till den kvinnliga busschaufför som igår strax före 16-tiden blockerade trafiken i stadstunneln på riksväg 44, Detta efter att vi fått punktering och hamnat i tunnelväggen. Bilarna blåste förbi, för att inte tala om lastbilarna som till och med snuddade vid bilen. Utan ditt ingripande hade det kunnat gå illa för oss!” står det i inlägget.

Jenny tar uppmärksamheten med ro.

– Situationen såg ju inte bra ut, jag handlade rent instinktivt bara. Jag är sådan som människa. Jag är jätteglad att jag kunde hjälpa till. En olycka kan hända på en sekund, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det är skrämmande hur lite folk respekterar andra på vägen. Folk är så stressade. Jag hade stannat även om jag inte kört buss. Jag hoppas att andra tar efter.