Hon fann vännen på bårhuset

NYHETER

En majoritet av offren är utländska medborgare

Den 35-årige mannen har varit försvunnen sedan skjutningen på Reina. Under söndagseftermiddagen fick anhöriga beskedet. Hans kropp hade förts till ett bårhus.

– Han hade precis gift sig, säger Stephanie Deek Kavasoglu, vän till familjen.

Mannen är en av de 24 utländska medborgare som dog i skjutningen.

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Stephanie Deek Kavasoglu fick precis det besked som hon befarade. Hennes 35-årige vän från Libanon är ett av offren för massakern på nattklubben Reina.

– Jag är så ledsen. Jag förväntade mig verkligen inte att hitta honom här. Jag trodde kanske att han bara var försvunnen eller hördes av polisen, säger hon.

Ett stort antal anhöriga har idag tagit sig till bårhuset Adli Tip Kurumu i Istanbul med en farhåga. Att deras anhörige finns bland de döda.

Bårhuset har tagit emot de 39 personer, 25 män och 14 kvinnor, som dog i attacken och arbetet med att identifiera dem pågår fortfarande. 11 turkar 24 utländska

Reina är ena av Istanbuls mest populära nattklubbar. Den lockar kändisar, fotbollsstjärnor, välbärgade stadsbor och utländska medborgare. De flesta offren är utländska medborgare. Av de döda så var 24 personer utländska medborgare och 11 turkar. De döda är bland annat från Libyen, Libanon, Marocko, Saudiarabien, Belgien och Israel.

– Fyra kroppar är ännu oidentifierade, säger Ali Seker, parlamentsledamot och kirurg.

– Våra vänner från Libanon kom för att fira nyår med oss. Under gårdagen var de försvunna. Frun hittades och till en början fick vi information om att mannen också var okej. Men det var fel, säger Stephanie Deek Kavasoglu.

Stephanies man tog på sig det svåra uppdraget att gå in på bårhuset och identifiera sin vän. Utanför grindarna till bårhuset väntade Stephanie oroligt. Till sist ringde hennes man och berättade att han hade känt igen honom.

– Detta är så hemskt. Han gifte sig med sin fru för fem månader sedan. Hon är på hotellet nu.