Hovet förteget kring drottning Silvias hälsa

NYHETER

Drottning Silvia vårdades på sjukhus under julhelgen.

Hovet är mycket förteget om hennes hälsotillstånd.

– När jag har ny information så återkommer jag, säger informationschefen Margareta Thorgren.

Det var i samband med att firandet av sin födelsedag på fredagskvällen som drottning Silvia drabbades av yrsel. Hon fördes till Karolinska universitetssjukhuset, i sällskap av prinsessan Madeleine.

– I och med att hon varit förkyld en längre tid och drabbades av yrsel gjordes bedömningen att hon skulle föras till sjukhus. Drottningen mår efter omständigheterna bra, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet då.

Lägger på luren

På juldagens morgon uppgav Thorgren för Aftonbladet att drottningen var kvar på sjukhuset.

Har läget förändrats under natten?
Jag har ingen ny information. När jag har ny information så återkommer jag.

När Aftonbladet försökte ställa fler frågor så upprepade Margareta Thorgren endast att hon inte hade något mer att berätta, sedan la hon hastigt på luren.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var kung Carl Gustaf mycket mån om att inga detaljer om hur drottningen mår skulle komma ut.

Familjen firade jul

Silvia ska vara kvar på sjukhuset för provtagning och observation. I går utlovade hovet besked om när drottningen kommer att kunna återvända hem under juldagen.

Utöver prinsessan Madeleine har flera andra medlemmar i kungafamiljen besökt Silvia vid sjuksängen.

– Det har varit familjemedlemmar och hälsat på. Nu firar familjen utifrån omständigheterna jul. Det är ett privat firande och ingenting som hovet kommer att informera om, sa Margareta Thorgren till Aftonbladet på julafton.

▪▪ Uppdatering: Senare på juldagen kom besked om att Silvia fått lämna sjukhuset. Läs mer om det här.