Säljer kungens bil - på blocket

avClara Öhrn

Sugen på att glida runt i kungens gamla bil?
Nu ligger vrålåket ute till försäljning på blocket.
- Man kör som en kung, säger ägaren.

1 av 3 | Foto: Simon Hedberg
Kungens förra bil till salu på Blocket

Kungens tidigare tjänstebil, en Mercedes-Benz S350, ligger ute till försäljning på annonssajten Blocket. Bilen är utrustad med extra allt, från flagghållare och gardiner till underhållningspaket och multikonturstolar med massagefunktion, skriver Simon Hedberg, som fått i uppdrag att sälja bilen åt ägaren.

Kör som en kung

Ägaren Gamini Uhan slog till på den speciella bilen för snart två år sedan. Han tyckte att det var kul att ha en bil som kungen ägt, nu har han dock ingen användning för bilen längre och därför har han bestämt sig för att sälja den. Bilen har bara gått 5625 mil och är enligt Uhan en riktig körupplevelse.

– Man kör som en kung, berättar han.

Men smakar det så kostar det - prislappen på kungens gamla vrålåk ligger nära en halv miljon kronor.

Kungen i krock

Enligt hovet leasar hovstallet de flesta av sina bilar nu för tiden och äldre bilar har sålts, när det inte funnits något behov av dem längre. Säljaren har hört att det var den här bilen som kungen åkte i när han var med i en mindre trafikolycka för drygt tre år sedan. Kungens bil kolliderade då med ett annat fordon i rusningstrafik.

Kungen klarade sig lyckligtvis undan oskadd och verkade inte särskilt medtagen av krocken.

– Det är inget att snacka om, det är sånt som händer i Stockholm när det är ruschig trafik. Det hör till, det är inga konstigheter, sa kungen till Aftonbladet efter olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Trafik

Blocket