Dinamarca om avhoppet: ”Skittråkigt”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Den tidigare riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) beklagar att Tamara Spiric inte utmanar Nooshi Dadgostar (V) om partiledarposten. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery / TT
Den tidigare riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) beklagar att Tamara Spiric inte utmanar Nooshi Dadgostar (V) om partiledarposten. Arkivbild.

NYHETER

Vänsterpartiets tidigare riksdagsledamot Rossana Dinamarca beklagar att Tamara Spiric inte utmanar Nooshi Dadgostar om partiledarposten.

– Det är skittråkigt. Det är inte givet vem som hade vunnit mellan dem, säger Dinamarca till TT.

Efter att hon meddelat att hon själv inte kandiderar, föreslog Rossana Dinamarca just Tamara Spiric som ny partiledare. Innan Spiric till slut meddelade i onsdags att hon inte kandiderar hade två partidistrikt hunnit föreslå henne. Nu ser det ut som att Nooshi Dadgostar inte kommer att utmanas av någon.

Och enligt Dinamarca blir det svårt för en ny kandidat eftersom flera i partiledningen redan backat upp Dadgostar.

– Det krävs väldigt mycket av en sådan person, säger Dinamarca.

– Tamara Spiric övervägde verkligen och kände att hon hade stöd. Jag tror att det hade kunnat bli en spännande process. Det hade inte varit givet vem som skulle vinna, säger hon.

Hon anser att Spiric har det som krävs av en partiledare, ett driv och en tydlig vilja. Ledaregenskaper, helt enkelt.

– Man känner det. Ulla Andersson och jag står ganska långt ifrån varandra politiskt, men hon har också ett driv, vill något, säger Dinamarca, utan att närmare vilja recensera Nooshi Dadgostars egenskaper.

Att det nu inte tycks bli mer än en kandidat beklagar hon.

– Vi har alltid haft en kandidat till, inte bara den som ledningen lyft fram. Nu har man utsett en person, det är inte särskilt bra, inte heller för Nooshi. Jag tror att det blir väldigt svårt och tufft för henne om hon inte fått stötas och blötas mot någon annan. Det blir svårt att få ett starkt och tydligt mandat då, säger Rossana Dinamarca.

Publicerad:

LÄS VIDARE