Paus för vårvädret – ostadigt, kallare och varning för ishalka

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Varning för ishalka på söndag.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / TT NYHETSBYR≈N
Varning för ishalka på söndag.

Det kan vara läge att klä på sig i helgen. Enligt meteorologen Mikael Sjöstrand på Klart väntas både snö och kallare temperaturen än förra helgen då våren kom till Uppsala.

– På fredag eftermiddag kan det spricka upp och fredagskvällen bjuder på en del sol. Men det kommer att vara ganska kallt.

Det varma vårvädret från förra helgen är som bortblåst, i stället ser det ut som att det kalla och ostadiga vädret fortsätter.

– Den nederbörd vi fått under torsdagen drar bort och fredagen bjuder på en del sol. Men det kommer att vara ganska kallt, även om vi bara har en svag vind, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Efter en ganska solig fredag drar ett lättare snöfall in över Uppsala under natten till lördag.

– Man ska inte bli förvånad om det är lite vitt på marken när man vaknar på lördag morgon, fortsätter Mikael Sjöstrand som dock inte tror att snön kommer att ligga kvar.

– Det är inte så troligt att snön ligger kvar. Lördagen kommer annars att bjuda på temperaturer upp till fyra grader. Mestadels kommer det att vara molnigt, men med någon chans till sprickor i molnen. Framåt eftermiddagen kan det börja blåsa igen och stundtals kan det bli friska vindar.

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN

Osäkert väder på söndag

Söndagsvädret är mer oklart, Mikael Sjöstrand vill dock höja ett varningens finger till alla som har tänkt ta ge sig ut i trafiken.

– Ett regn eller snöoväder ser ut att dra in över natten. Till en början faller det troligen som snö, för att sedan övergå allt mer i regn. I samband med detta ser det ut att kunna bli rejält halt, så en varning för ishalka är på sin plats.

Hur ser det ut framöver, blir det vår eller vinter?
– Det är lite för tidigt att säga, prognosen är ganska oklar. Det kallare vädret ser dock ut att vara kvar även nästa helg, och det ser ut som att det kan bli en del byar av snö eller regn. Men det är inga stora snömängder vad vi kan se just nu.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: