Anrik herrgård toppar klicktoppen i Uppsala

Förra veckan var det framför allt 1900-talshus som lockade till klick på Hemnet i Uppsala.

Men den mest klickade bostaden var äldre än så.

Herrgården som ligger i topp har anor från 1700-talet och rymmer en hel del kakelugnar.

Näs Focksta, Uppsala.
Näs Focksta, Uppsala.

1. Näs Focksta, Uppsala

Pris: 15 000 000 kronor. Antal klick: 9 193. Mäklare: Wrede Fastighetsmäkleri.

Den mest klickade bostaden hittar vi tio minuter från centrala Uppsala, i Näs Focksta. Herrgården som har anor från 1700-talet sträcker sig över hela 600 kvadratmeter, varav 100 räknas som biarea. Den rymmer tolv rum som är fördelade på tre plan.

Längst ner hittar vi bland annat ett kök, vardagsrum och sovrum. En trappa upp hittar vi ytterligare två sovrum, varav ett har en kakelugn, ytterligare ett vardagsrum med öppen spis, bibliotek med två kakelugnar och balkong. Högst upp finns fyra sovrum till. På tomten som är på närmare 3 200 kvadratmeter finns ett orangeri, förrådsbyggnader och dubbel carport.

Rickomberga/Luthagen, Uppsala.
Rickomberga/Luthagen, Uppsala.

2. Rickomberga/Luthagen, Uppsala

Pris: 5 995 000 kronor. Antal klick: 5 870. Mäklare: Mäklare Kulling.

Den näst mest klickade bostaden ligger kvar på listan från förra veckan. Huset hittar vi på en lummig tomt, en kort promenad från butiker och restauranger i centrala Uppsala. Huset är byggt 1910 och är i behov av en del renovering, enligt mäklaren. Huset är på 140 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på två plan. På tomten som sträcker sig över drygt 800 kvadratmeter finns ett gårdshus med garage och förråd.

Bälinge/ Sundbro, Uppsala.
Bälinge/ Sundbro, Uppsala.

3. Bälinge/ Sundbro, Uppsala

Pris: 4 495 000 kronor. Antal klick: 5 581. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade bostaden ligger lantligt, intill åkrar 10 minuters bilväg från Uppsala. Enplanshuset som är byggt 2008 är drygt 170 kvadratmeter, varav 50 räknas som biarea. Det rymmer tre sovrum, ett vardagsrum med braskamin, kök och bastu. På tomten finns även ett vinterbonat uterum med braskamin, ett gästhus och ett garage.

Björklinge, Uppsala.
Björklinge, Uppsala.

4. Björklinge, Uppsala

Pris: 2 795 000 kronor. Antal klick: 5 240. Mäklare: Notar.

Den fjärde mest klickade bostaden toppade förra veckans klicktopp. Vi hittar den en bit utanför Björklinge, norr om centrala Uppsala. Huset som är byggt 1930 är på nästan 300 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på två plan. På entréplan finner vi vardagsrum, kök, kontor, badrum och toa. En trappa upp finns ytterligare ett sällskapsrum med balkong och ett sovrum. Längst ner i huset, på källarplan, finns ett till badrum, en tvättstuga och gästrum. På tomen som sträcker sig över 4 100 kvadratmeter finns ett garage och en brunn.

Vreta, Uppsala.
Vreta, Uppsala.

3. Vreta, Uppsala

Pris: 4 790 000 kronor. Antal klick: 8 521. Mäklare: Widerlöv&co.

Den sista bostaden på klicktoppen ligger kvar på listan från förra veckan. Vi hittar den i närheten av badbryggorna vid sjön Ekoln i Vreta, drygt 15 minuter med bil från centrala Uppsala. Huset från 1959 är drygt 200 kvadratmeter stort och rymmer sex rum. Det har fyra sovrum, två vardagsrum, kök och badrum. På tomten som sträcker sig över närmare 3 500 kvadratmeter finns två garage, vedbod och två förråd.

Publisert:

LÄS VIDARE