25-åring misshandlade och dödshotade sin flickvän

Fyra gånger om misshandlade 25-åringen flickvännen.
Fyra gånger om misshandlade 25-åringen flickvännen.

25-åringen bet, slog och sparkade sin flickvän.

Vidare riktade han även dödshot mot henne och förbjöd henne från att lämna bostaden.

Malmö tingsrätt har nu dömt mannen till fängelse.

Under av-och-på-förhållandet med sin flickvän gjorde sig den 25-årige Malmöbon upprepade gånger skyldig till brottsliga gärningar.

Det första fallet som tagits upp i Malmö tingsrätt inträffade sommaren 2019. Ett bråk mellan parterna ledde till att mannen drog ner sin flickvän på marken och bet henne i kinden. Händelsen uppmärksammades av andra och ledde till att polis kallades till platsen.

Under hösten inträffade återigen en misshandel, då mannen slog sin flickvän med mobilen. Slaget var av sådan kraft att hon började blöda i huvudet och fick uppsöka sjukhus. Väl på sjukhuset sa flickvännen istället att hon trillat när hon putsat fönster.

Dunkade huvudet i väggen

I vintras tog 25-åringen återigen till våld mot kvinnan. Efter att inte ha släppt ut henne från deras gemensamma bostad, tagit hennes telefon och låst dörren skallade 25-åringen flickvännen, dunkade hennes huvud i väggen samt slog och sparkade henne.

Innan flickvännen lyckades lämna bostaden ska 25-åringen ha sagt till henne att han kommer döda henne om hon berättar någonting för polisen.

Den efterföljande dagen beslutade sig flickvännen för att flytta från bostaden. Pojkvännen försökte då ta hennes bilnycklar och krävde att hon skulle betala honom 3 000 kronor - för narkotika som han menade att han förlorat på grund av henne.

Mordhot mot familjen

I samband med det hotade han även att mörda hennes familj. Flickvännen lyckades dock lura ut 25-åringen från lägenheten och kunde därefter larma polis, som dagen därpå grep mannen.

Kort därpå släpptes han på fri fot och i våras träffades de igen. Efter att 26-åringen först hotat flickvännen och en närstående per telefon möttes de upp, och mannen slog då åter henne med en mobiltelefon.

Mannen har nekat till samtliga brott och menar att hans ex-flickvän försöker sätta dit honom. Malmö tingsrätt pekar dock på att flickvännens uppgifter är trovärdiga och detaljrika. Det finns dessutom stöd av vittnen till de olika brotten.

Döms på sex punkter

Tingsrätten dömer därför mannen till 18 månaders fängelse för fyra fall av misshandel, två fall av olaga hot, olaga frihetsberövande, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till utpressning samt övergrepp i rättssak.

Utöver det ska han även betala 43 250 kronor i skadestånd till ex-flickvännen samt 5 000 kronor till den närstående han hotat.

Anledningen till att flickvännen inte anmält brotten tidigare, eller undanhållit sanningen vid brottstillfällen, har varit hennes bristande tro på rättssystemet och det faktum att hon fortfarande hyst känslor för 25-åringen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN