Abba-dansarna gjorde succé i Folkets park

Av: Christina Nordh

Publicerad:
Uppdaterad:

Allt tycks gå som en dans för den malmöitiska kvartetten.

Deras koordinerade steg till Abba:s låt blev en viral hit i helgen.

Nu har de gjort succé i Folkets park i Malmö.

Det började med att Måns Andersson, Gunnar Dahlström, Louise Pettersson och Alia Grote letade efter en öppen nattklubb. Men de hittade ingen och vid tvåtiden på natten ställde de sig i stället och dansade på gatan till Abba:s Lay all your love on me.

Helén Axelsson hörde den höga musiken och tog fram kameran och filmade. Sen la hon upp klippet på Facebook. Där det spreds och spreds – och spreds.

Sent i går kväll hade klippet visats 320 000 gånger på Facebook och delats nära 3 000 gånger. På Twitter har videon visats 1,6 miljoner gånger.

1 av 5 | Foto: Privat.
Helén Axelsson möter Abba-dansarna i Malmö.

Tidigare på kvällen uppträdde Abba-dansarna i Folkets park precis innan matchen mellan Sverige och Chile startade.

– Ja, de öppnade upp med detta underbara numret igen. Först startades filmen på storbildsskärmen och de frågade om någon hade sett den virala videon. Alla i publiken räckte upp handen och sen satte de igång filmen. Sen sa de: ”Det kan inte vara så att vi fixat hit dem i kväll? Här kommer de!”, säger Helén Axelsson.

– Och upp på scen kom de. Det var helt sjukt. Där var ju rätt många som hade sett videon och de jublade.

Hon tog givetvis fram mobilen och filmade även det här framträdandet. Efteråt fick hon träffa Abba-dansarna.

– Jag frågade dem: Hur känner ni? En av dem sa: Vi är mest glada för att du har gett positiv feedback och inte klagat på oss.

– Jag sa: ”Hur ska jag kunna klaga på er? Ni förgyllde inte bara den natten utan det är en hel värld ni förgyller. Grabbar, det är sjukt. Ni är med i Italien, Spanien och spanska nyheterna, Dubai, Egypten… ”Jag tror inte riktigt de förstår än hur mycket det har spridits.

Lärde de dig stegen?

– Nej, de hade inte tillräckligt med tid, men vi har ju diskuterat en flashmob på Möllan. Så de är lite på G. Flashmobben är verkligen målet, tycker jag. Mitt på Möllevångstorget. Det hade varit episkt, säger hon och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE