Donald Trump

Trump till kongressledamöter: Åk tillbaka

Av: 

TT

NYHETER

USA:s president Donald Trump har på Twitter uppmanat några icke-namngivna kvinnliga kongressledamöter från Demokraterna att ”åka tillbaka” dit de kom ifrån.

Uttalandet har fått ledande medlemmar inom Demokraterna att stämpla presidenten som "rasist" och "främlingsfientlig".

Twitter refererar Trump till "Progressiva kongresskvinnor från Demokraterna", rapporterar bland andra CNN

Amerikanska medier och demokratiska politiker utgår att presidenten syftar på Alexandria Ocasio-Cortez som representerar delstaten New York i representanthuset, Ilhan Omar som företräder Minnesota och Rashida Tlaib som företräder Michigan.

”Mest korrupta länderna”

”Splittrar vårt land”

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Detta är ett rasistiskt Twittermeddelande. Det här är amerikanska medborgare som har blivit valda i USA, säger Ben Ray Lujan, framträdande demokratisk ledamot i Representanthuset.

Och talmannen själv, demokraten Nancy Pelosi, skriver på Twitter att hon anser att Trumps kommentarer är "främlingsfientliga och syftar till att splittra vårt land".

Trumps "plan att 'göra Amerika stort igen' alltid har handlat om att göra Amerika vitt igen", tillägger hon.

Trump uttalar inte varifrån kvinnorna har sitt ursprung men skriver att de "ursprungligen kommer från länder vars regeringar kort och gott är katastrofer, de värsta, de mest korrupta och mest inkompetenta i världen".

Ocasio-Cortez är född i New York, men har påbrå från Puerto Rico, som är ett amerikanskt territorium. Rashida Tlaib är född i Detroit och har palestinskt ursprung. Ilhan Omar har flytt krigets Somalia och kom till USA som barn.

"Varför åker de inte tillbaka och fixar deras helt förstörda och brottsangripna platser som de kom från", fortsätter USA:s president på Twitter.


PODD: Vem kan vinna över Donald Trump?

Demokraterna börjar mobilisera för att vaska fram en kandidat som de hoppas ska kunna besegra Donald Trump i valet 2020. Aftonbladet Daily reder ut vilka kandidaterna är och vem som har bäst chans att vinna över den sittande presidenten.
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Trump backar – men ändå inte

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump

Alexandria Ocasio-Cortez

Trumps USA

Nancy Pelosi

Twitter

Ilhan Omar