Båt i Stockholms skärgård började brinna

En båt fattade eld i Stockholms skärgård kring lunchtid på tisdagen.

Räddningstjänstens brandbåt släckte branden, men båten sjönk.

– De som var ombord har hoppat över på en fritidsbåt, säger Therese Blades, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

Klockan 12.38 fick räddningstjänsten larm om en båt som fattat eld utanför Dyviks marina i Stockholms skärgård.

– Vi är där, det är en båt som brinner, inga är ombord men det är en fullt utvecklad båtbrand, sa Therese Blades, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral.

– De som var på båten har hoppat över på någon fritidsbåt.

Båten som fattade eld är enligt räddningstjänsten 12 meter lång. Räddningstjänsten var på plats med en brandbåt och släckte branden. Man misstänker att det är dieseltanken som fattat eld.

Kustbevakningen skickar flygplan och båtar

Omkring 13 sjönk båten och ärendet har nu hamnat hos Kustbevakningen – som behandlar det som miljöräddningstjänst till sjöss.

– Vi har ett flygplan på väg som kommer att vara i området så småningom, som kommer att kolla om det kommer ut någon olja, säger Johan Lund, vakthavande befäl vid Kustbevakningen.

– Vi har även miljöskyddsfartyget KBV 031 som är på väg från Stockholm och vi får även dit en mindre, snabbgående båt. Lite utifrån vad vi får där så kommer vi att vidta åtgärder. Kommer det ut diesel så ska vi se till så att så lite som möjligt kommer ut.

Publisert:

LÄS VIDARE