Strömavbrottet på Manhattan över

avTT

Foto: Michael Owens/AP/TT
En polis dirigerar om trafiken på Manhattan efter att trafikljusen slagits ut i ett strömavbrott.

Manhattan i New York drabbades på lördagskvällen av ett större strömavbrott. Fem timmar senare kunde de stora neonskyltarna vid Times Square tändas igen.

Strax före klockan sju på lördagskvällen, lokal tid, slocknade lamporna och luftkonditioneringen för 42 000 kunder på sydvästra Manhattan, bland dem flera hotell och teatrar. Bland de drabbade var de tiotusentals som just hade bänkat sig för att se Jennifer Lopez uppträda i Madison Square Garden.

Polis och brandkår larmades till flera adresser, där folk fastnat i hissar, och polisen fick hjälpa till att dirigera trafiken, då många trafikljus slocknat. Inga allvarliga skador eller incidenter har rapporterats

Avbrottet orsakade även störningar i stadens tunnelbanetrafik. Lokaltrafikbolaget MTA varnade på Twitter invånarna för att bege sig ner i de underjordiska stationerna, och att hela stadens tunnelbanesystem påverkades av störningarna.

Strax efter midnatt, lokal tid, kunde elbolaget Con Edison meddela att alla kunder fått tillbaka strömmen. Orsaken till avbrottet var en brand i en transformator.

Strömavbrottet skedde samma datum, 13 juli, och nästan vid exakt samma klockslag som ett av New Yorks mest omfattade strömavbrott, som 1977 mörklade staden i mer än ett dygn.

ARTIKELN HANDLAR OM