Kanadagås skjuten med pil: ”Det är fruktansvärt”

avMatilda Aprea Malmqvist

Madeleine Djurberg gjorde en hemsk upptäckt när hon åt frukost. I den närliggande sjön simmade en kanadagås med en pil tvärsigenom kroppen.

– Djurplågeri i sin värsta form, säger kommunjägaren Per Eriksson till NWT.

Madeleine Djurberg satt med sin kompis, åt frukost och njöt av den vackra utsikten över sjön Alstern, utanför Karlstad. För att se bättre vad som hände på sjön tittade hon i sin kikare och gjorde då en skrämmande upptäckt. En kanadagås simmade runt med en stor pil.

– Pilen gick tvärs igenom kroppen, det såg ut att vara en avancerad pil, berättar Madeleine Djurberg för Aftonbladet.

1 av 3

Fick avlivas på plats

Djurskyddet hade semester så därför ringde hon till polisen som i sin tur kontaktade en kommunjägare. Madeleine berättar att jägaren kom snabbt till platsen och var tvungen att avliva gåsen som varken kunde flyga eller gå.

– Det är fruktansvärt, den hade plågats ihjäl om den inte hade skjutits. Det är så skitdålig stil, jag blev jätteupprörd när jag såg den.

”Djurplågeri i sin värsta form”

Kommunjägare Per Eriksson berättar för NWT att pilen som träffat gåsen var av nybörjarkaraktär och går att hitta i sportbutiker.

– Det är så mycket som är illegalt med det som hänt. Först och främst är det olagligt att jaga med pilbåge i Sverige, det är inte lagligt att jaga kanadagäss hur som helst och det är absolut inte lagligt att skjuta ett djur och lämna det på det här sättet. Det här är djurplågeri i sin värsta form, säger Per Eriksson till tidningen.

Händelsen kommer att polisanmälas som djurplågeri.

ARTIKELN HANDLAR OM