Andra mordet på kort tid i Kristianstad

Av:  Daniel Kihlström/TT

En man har avlidit sedan han skottskadats i Kristianstad.
En man har avlidit sedan han skottskadats i Kristianstad.

En ung man har skjutits ihjäl i Kristianstad.

Det är det andra mordet inom loppet av drygt en månad i den skånska staden.

Huruvida det finns en koppling mellan mordet på måndagskvällen och dödsskjutningen den 19 december är för tidigt att fastslå, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson.

– Det är klart att vi tittar på allting som händer i Kristianstad, men det är inget som är klart och tydligt just nu. Vi tittar brett på det här och ser vad som kan ha hänt, säger Johansson.

Förstärkning från Operation rimfrost

I båda fallen rör det sig om män i 25-årsåldern som har dödats. Måndagskvällens mord inträffade vid 22.30-tiden i området Långebro. Mannen fördes med livshotande skador till Centralsjukhuset i Kristianstad i en privatbil, men dog under natten.

Precis som efter mordet i december i området Gamlegården har polisen i Kristianstad under natten och morgonen fått förstärkning av resurser inom den nationella särskilda händelsen Operation rimfrost. Johansson vill inte uppge hur många extra polismän som har varit på plats eller hur länge förstärkningen kommer att pågå.

– Vi utvärderar hela tiden vilka resurser vi behöver ha i gång, säger han.

Under hösten och vintern har det varit oroligt i Kristianstad. Det har även inträffat flera skottlossningar och explosioner i staden i nordöstra Skåne.

– Vi har två utsatta områden i Kristianstad, men vi har också sett goda resultat i de förebyggande arbeten som polisen gör med bland annat kommunen och fastighetsägare. Det rör sig lite grann i vågor. Det kan vara lugnt en period och sedan kan det vara stökigt ibland, säger Johansson.

Ingen gripen

Ingen misstänkt är gripen för måndagskvällens mord.

– Jag kan inte säga så mycket om ärendet. Vi har gjort teknisk undersökning på platsen. Under dagen kommer vi att jobba med dörrknackning. Vi kommer att åka ut med det mobila poliskontoret – vi söker vittnen som kan ha sett eller hört något om detta, säger Thomas Johansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN