Mystiska fyndet efter försvunna Emilia, 20

Under ett frivilligt sök efter försvunna Emilia, 20, gjorde en privatperson ett intressant fynd. I närheten av Vramsån hittade man ett föremål som kan ha koppling till Emilia.

– Med tanke på dess placering så bedömer vi absolut att det kan ha med försvinnandet att göra, säger Peder Schillerström-Bruun, representant för, FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof.

Den frivilliga sökinsatsen efter 20-åriga Emilia Lundberg har gett flera fynd. Under lördagens sök i Tollarp hittades bland annat ett högintressant fynd i närheten Vramsån i Tollarp.

– Fyndet är överlämnat till polisen. Jag kan inte gå in i detalj om vad det är, säger Peder Schillerström-Bruun, representant för, FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof.

”Inte anträffad”

Enligt Peder Schillerström-Bruun rör det sig om ett föremål.

– Vi kunde inte direkt göra bedömningen att det tillhörde Emilia. Men det kan i alla fall tillhöra en kvinna, säger han.

Efter fyndet spärrade ett område vid Vramsån av och polisen gjorde en teknisk undersökning av platsen. Robert Loeffel, presstalesperson polisen nordvästra Skåne, bekräftar att det rör sig om ett föremål.

– Det är inte kopplat till mänskliga kvarlevor eller kroppsdelar. Så hon är inte anträffad, säger han.

Under måndagen fortsätter frivilliga att söka efter i Emilia i närheten av Tollarp. Insatsen leds av FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof.

Taktiken FIKK använder är att utgå ifrån uppgifter från anhöriga om var den försvunne iakttogs senast.

– Eftersöksgruppen har gjort intervjuer med anhöriga om var hon har setts senast, säger Peder Schillerström-Bruun.

”All heder till FIKK”

FIKK fokuserade i helgen på ett cirka två kilometer stort område som delades upp i sektorer. En sektor var vid Vramsån – där gjordes det intressanta fyndet.

Anhöriga till försvunna Emilia är mycket tacksamma för sökinsatsen.

– All heder till FIKK som har tagit tag i detta och hjälper till, säger Jenny Lundberg, faster till Emilia.

Publisert:

LÄS VIDARE