Ännu ett rån mot apotek i Karlstad – en person intagen på förhör

avFanny Westling, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ännu ett apotek i Karlstad har rånats av en man med stickvapen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen samma signalement som den tidigare apoteksrånaren i Karlstad.

– Jag kan inte bekräfta det i nuläget, men självklart tittar vi på signalement och tillvägagångssätt för att se om det skulle vara samma person, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

I morse runt klockan nio gick en man in på ett apotek i Karlstad. Med sig hade han någon form av stickvapen, och tilltvingade sig en del varor från personalen. Han lämnade därefter platsen springandes.

Polisen fick in en del information om gärningsmannen, och en person pekades därefter ut som misstänkt.

– Han hämtades i en bostad och är på väg till förhör, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Foto: Dagsmedia.se
Rån mot apotek i Karlstad.

Efter förhöret kommer en åklagare fatta beslut om mannen skall bli fortsatt frihetsberövad eller inte.

– Han har inte ens kommit in till polishuset ännu, så det kommer ta några timmar innan vi vet, säger Christina Hallin runt tio på måndagsmorgonen.

Uppgifter: Samma signalement

Under söndagen rånades ett annat apotek i Karlstad, på liknande sätt. Gärningsmannen ska då ha flytt på en vespa. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade gärningsmannen samma signalement som den som förhörs just nu.

– Jag kan inte bekräfta det i nuläget, men självklart tittar vi på signalement och tillvägagångssätt för att se om det skulle vara samma person, säger Christina Hallin.

I grannkommunen Hammarö rånades ett tredje apotek för drygt en vecka sedan. Exakt vad de olika apoteken blivit rånade på vill inte Christina Hallin kommentera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Karlstad

Rån

Apotek

AB Voice