Publicerad:
Uppdaterad:

Mordförsök på midsommarafton

Av: Andreas Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök på en jämnårig man under midsommarafton.

Mannen knivhögg den andra i sin egen hall.

Larmet kom till polisen klockan 19.36 på midsommarafton. En man hade då själv larmat polisen om att han blivit knivhuggen i Gävle.

– Som jag förstod det så var han i trapphuset eller i anslutning till trapphuset när han larmade. Han lyckades ta sig ut ur den där lägenheten, säger Maria Rupla, RLC-befäl i polisregion Mitt.

Besökte knivmannen

Enligt polisen hade mannen besökt den jämnåriga mannen. Då ska mannen som bodde där ha knivhuggit honom i hallen och i trapphuset.

Den knivhuggne mannen är förd till sjukhus med oklara skador, skriver polisen på sin hemsida. Mannen ska dock inte vara livshotande skadad.

Lägenheten avspärrad

Mannen som bodde i lägenheten har gripits misstänkt för mord- alternativt dråpförsök. Det är oklart vad som föranledde knivattacken.

– Motivet har vi inte. De har knappt hunnit hålla förhör med han som är gripen ännu, säger Maria Rupla, RLC-befäl i polisregion Mitt.

Även en kvinna ska ha befunnit sig i lägenheten. Hon är däremot inte misstänkt för brott. Polisen har spärrat av lägenheten för teknisk undersökning.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN