Coronapandemin

Polisen stormade olagliga festen under karantänen: ”Total chock”

Av: 

Anna Sjögren

NYHETER

Lokal polis uppger sig vara i en total chock efter att ha stormat en massiv hemmafest i staden Derby.

För att de var för avklädda, bråkiga eller för fulla?

Nej. De 25 festdeltagarna bröt mot reglerna för social distansering som numera råder i Storbritannien.

I vanliga fall hade brittisk polis kanske inte brytt sig så mycket om en familjevänlig hemmafest med vuxna och barn. Men sedan Storbritannien infört strikta regler för social distansering är saker och ting inte riktigt som det brukar. Nu chockades lokal polis svårt av upptäckten – eftersom det numer är förbjudet för någon som inte ingår i ett hushåll att komma dit på besök, rapporterar BBC.

”Det är uppenbart att folk fortfarande struntar totalt i regeringens rekommendationer och regler”, skriver polisen i ett inlägg på Twitter.

Många har reagerat på festmaten.
Många har reagerat på festmaten.

Festen bröts upp omedelbart och polisen meddelar på sitt Twitterkonto att värdarna har tagits itu med. Exakt vilka påföljder de fått framgår inte, men den som bryter mot kontaktförbudet kan dömas till 30 pund i böter.

Polisen har också lagt upp bilder från festen som visar ett uppdukat buffébord med en brokig blandning av mat, bland annat flera skinkfat, ett fat med persikohalvor och kyckling och en tallrik apelsiner. Många följare har reagerat mer på buffématen än på det faktum att man bröt mot kontaktförbudet. ”De har hackat ägg på sallad! Kolla upp dem”, skriver någon.

I Storbritannien har över 19 000 personer bekräftats smittade med corona och över 1 200 personer har dött. För att stoppa smittspridningen har Storbritannien infört strikta regler för social distansering. Människor uppmanas att bara gå ut för att handla, för att träna och det är förbjudet att samlas mer än två personer i offentlig miljö. Dessutom är teatrar, biografer, restauranger och gym.

PODD Coronaviruset: Så hanterar människor samhällskriser

Hur hanterar vi människor egentligen samhällskrisen - och hur mår vi egentligen av att hela samhället verkar gå in i något slags stabsläge? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Hostattacker används för att hota och skrämma

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Storbritannien

Coronaviruset