Åklagaren överklagar friande jaktbrottsdom

Beatrice Nordensson/TT

Publicerad 2021-04-09

Företagsledaren Karl Hedin och tre medåtalade friades på alla punkter i det omtalade jaktbrottsmålet. Åklagaren har nu överklagat domen till Svea hovrätt. Arkivbild.

Tingsrätten friade företagsledaren Karl Hedin och de tre medåtalade på samtliga punkter i det omtalade jaktbrottsmålet. Åklagaren har nu överklagat domen gällande jakt på varg 2018.

I tingsrätten var två personer, en av dem företagsledaren Karl Hedin, åtalade för grovt jaktbrott, misstänkta för att ha jagat varg den 26 oktober 2018.

Båda männen friades från åtalet och det är den delen av domen som kammaråklagare Lars Magnusson nu överklagar.

Ytterligare en man och en kvinna var åtalade, tillsammans med Karl Hedin, misstänkta för att vid ett annat tillfälle ha hanterat giftet karbofuran i syfte att döda varg. Samtliga friades av tingsrätten vilket inte kommer att överklagas.

– Den del som handlar om giftet avstår jag från att överklaga, säger kammaråklagare Lars Magnusson till TT.

I sitt överklagande gällande det grova jaktbrottet den 26 oktober 2018 yrkar åklagaren att Karl Hedin och den medåtalade mannen ska dömas för grovt jaktbrott och att AB Karl Hedin ska betala en företagsbot på en miljon kronor.

Lars Magnusson kommer inte att lägga fram någon ny bevisning i hovrätten utan tror att den bevisning som finns kan räcka till en fällande dom i hovrätten.

– Det är samma bevisning. Tanken är ju att det ska ske en överprövning i hovrätten för jag anser ju att tingsrätten har värderat bevisningen fel, säger Lars Magnusson.

Han säger sig vara hoppfull om en annan utgång i hovrätten än i tingsrätten.

– Jag tror att man kommer att värdera bevisningen annorlunda, säger Lars Magnusson.