Stefan Löfven om terrorattacken i Vetlanda

Polisen utreder ett misstänkt terrormotiv bakom attackerna i Vetlanda där flera personer huggits ner.

Nu kommenterar flera politiker våldsbrottet.

– Avskyvärda handlingar, skriver statsminister Stefan Löfven.

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver på Facebook att han tänker på de som skadats i Vetlandaattacken och deras anhöriga:

”Jag fördömer det här fruktansvärda våldet. Vi möter dessa avskyvärda handlingar med samhällets samlade kraft.”


Inrikesminister Mikael Damberg (S) kallar dagens händelser i Vetlanda ”fruktansvärda”.

”Flera personer är allvarligt skadade. Det är fruktansvärda händelser och mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga. Just nu är det oklart exakt vad som har hänt och vad motivet varit. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman och har inlett en särskild händelse för att hantera händelseutvecklingen och skapa trygghet i Vetlanda” uppger Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna, skriver på Twitter att hon följer rapporteringen från Vetlanda med bestörtning.

”Följer med bestörtning rapporteringen från Vetlanda. Mina tankar går till offren och de anhöriga denna kväll.”

”Det som hänt i Vetlanda är fruktansvärt. Ett avskyvärt attentat, mitt på öppen gata. Just nu är mycket oklart, men jag följer utvecklingen noga. Mina tankar går till de drabbade och anhöriga”, skriver Centerpartiets Annie Lööf.

SD-ledaren Jimmie Åkesson skriver:

”Fasansfullt det som skett i Vetlanda. Det är fortfarande alldeles för tidigt att dra några säkra slutsatser, men att polisen nu rubricerar händelsen som misstänkt terrorbrott påminner oss om hur sårbart vårt samhälle är.”

”Just nu har vi tankarna hos dem som drabbats.”

Publisert:

LÄS VIDARE