Publicerad:
Uppdaterad:

Kraftig ökning av fall i Skåne – elva fler på sjukhus i dag

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT

310 nya coronafall har konstaterats i Skåne sedan i går.

Antalet personer med covid-19 som vårdas på skånska sjukhus har nu gått upp markant på ett dygn – från 23 till 34.

Coronautvecklingen i Skåne har beskrivits som oroväckande, men ännu har inte några officiella lokala riktlinjer införts förutom de vanliga rekommendationerna. Detta meddelade regionen i går på en presskonferens, och menade att det bland annat för att den ökade smittspridningen ännu inte hade återspeglats i belastning på sjukvården.

I dag har dock antalet coronapatienter som vårdas på sjukhus ökat med nästan 50 procent från i går. 30 personer vårdas nu på vårdavdelning och 4 personer vårdas på intensivvårdsavdelning i Skåne. Enligt regionens smittskyddsläkare Eva Melander är det dock fortfarande inte aktuellt med ändrade lokala restriktioner ännu.

– Vi har haft dialog med Folkhälsomyndigheten. Vi är överens om att vi i dagsläget inte i en sådan situation att Folkhälsomyndiggeten kommer att gå ut med lokala allmänna råd för Skåne, säger Eva Melander i ett skriftligt meddelande.

Regionen uppmanar dock skåningarna till att undvika aw:s, fester och kollektivtrafik, och att till största möjliga mån arbeta hemifrån. Personer som bor tillsammans med en smittad ska stanna hemma i sju dagar.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN