Gatuhunden Arthurs liv gick inte att rädda

Uppdaterad 2020-12-10 | Publicerad 2020-12-09

Gatuhunden Arthur, som slog följe med multisportaren Mikael Lindnord under en tävling i Ecuador, har berört en hel värld.

Historien om deras resa tillsammans skulle i vår bli en Hollywoodfilm.

Men nu finns Arthur inte mer.

Genom den djupa och täta djungeln följde gatuhunden Arthur troget efter Mikael Lindnord och hans kamrater i det svenska VM-laget i multisport när de tävlade i Ecuador 2014.
Mötet uppstod när VM-laget tog en matpaus och gatuhunden fick smaka på en köttbulle. Efter det lämnade hunden, som de gav namnet Arthur, aldrig Mikael Lindnords sida.

Arthur och familjen.

Skulle bli Hollywoodfilm

Historien om hunden Arthur, som efter mötet i Ecuador fick följa med Mikael Lindnord hem till Sverige, skulle bli en Hollywoodfilm med inspelning i början av 2021.
Men Arthurs liv har fått ett plötsligt slut. För en och en halv vecka sedan upptäckte familjen Lindnord att Arthur drabbats av en elakartad tumör. De gjorde allt de kunde för att rädda Arthurs liv, men i går slöt han sina ögon för sista gången.

– Han var för svag och får dålig för att rädda. Han var klar med jordelivet, säger Charlotte Schele, medieansvarig för familjen Lindnord.

Sedan det första mötet mellan Mikael och Arthur har hunden varit en självklar del av familjen.

– Han har gjort så mycket för så många. Han fick mycket fina år med familjen Lindnord, säger Charlotte Schele.

– Arthur har varit en så stor och viktig del i deras liv. Det fina och intressanta är att Arthur bidragit till så mycket mer än att bara vara en familjemedlem.

”Kan inte se på grund av alla tårar”

Mikael Lindnord vill inte själv kommentera Arthurs död, men på Instagram skriver han bland annat:

– Jag kan inte andas och jag kan inte se på grund av alla tårar. Vila i frid Arthur, jag älskar dig.

 

Arthurs möte med Mikael Lindnord ska bli en Hollywoodfilm.