Nyheter

Tolv års fängelse för grova barnvåldtäkter

Av: 

TT

En 42-årig man i Skåne döms till tolv års fängelse för att ha utsatt en flicka för upprepade grova barnvåldtäkter under fyra års tid. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

En 42-årig man i Skåne döms till tolv års fängelse för att ha utsatt en flicka för upprepade grova barnvåldtäkter under fyra års tid. Enligt uppskattningar kan det ha handlat om våldtäkt vid 800 tillfällen, skriver Norra Skåne.

Mannen var arbetskamrat till flickans pappa och i samband med föräldrarnas separation vände hon sig till honom för att få stöd. Både personal på flickans skola och en släkting till henne gjorde orosanmälningar där de pekade på att flickan och mannen umgicks för mycket och för närgånget. Senare gjorde flickans mamma en polisanmälan efter att ha hittat ett usb-minne med bilder, men polisutredningen lades ner eftersom flickan inte ville medverka. Några månader senare gjorde hon dock själv en polisanmälan, vilket ledde fram till åtalet.

Mannen, som nekar till alla anklagelser, ska betala en halv miljon kronor i skadestånd, rapporterar Kristianstadsbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Present till studenten? Missa inte alla klipp – upp till 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera

Cervera

Publisert: