Trygg-Hansa

Många slarvar med säkerhet vid studsmattan

Av: 

TT

Antalet studsmatteolyckor har mer än tiodubblats sedan början av 2000-talet. Arkivbild.
Antalet studsmatteolyckor har mer än tiodubblats sedan början av 2000-talet. Arkivbild.

NYHETER

Studsmattor blir allt populärare. Men det innebär också att antalet olyckor har ökat kraftigt.

Föräldrar har dålig koll på säkerheten, visar en undersökning från försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

Antalet studsmatteolyckor har mer än tiodubblats sedan början av 2000-talet. Enligt en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Trygg-Hansa har drygt sex av tio föräldrar till barn i åldern 4 till 14 år någon gång varit oroliga för sitt barns säkerhet när barnet hoppat studsmatta utomhus.

Ändå är det få föräldrar som vidtar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder innan de låter sitt barn hoppa studsmatta utomhus.

"Som vuxen räcker det inte att hålla uppsikt över studsmattan när barnet hoppar, man måste vidta flera säkerhetsåtgärder för att minimera risken att barnet skadas", skriver Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa, i ett pressmeddelande.

En klar majoritet av föräldrarna brukar ha skyddsnät runt studsmattan och närmare sex av tio föräldrar ser till att studsmattan står på ett stabilt och stadigt underlag. Men många missar att förankra studsmattan i marken. Enligt undersökningen är det också färre än hälften av föräldrarna som ser till att max två barn hoppar på studsmattan åt gången.

ANNONS

Skydda dig i solen - 20% på solkrämer från ACO Sun

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Trygg-Hansa