Linneas lappar ska guida mot vardagsrasismen

1 av 2
NYHETER

Linnea Eriksson, 30, har satt upp klisterlappar med uppmaningen ”Viktigt! Vid rasism", nu syns de överallt.

– Det känns fantastiskt att folk tycker att det är relevant och viktigt att uppmana och uppmuntra varandra till att agera, säger hon.

Allt började med att Linnea Eriksson, som är medlem i Facebookgruppen "Street Gääris", läste om att många blev utsatta för rasism i tunnelbanan.

– Många berättade också att det inte var någon av medresenärerna som reagerade. Jag blev förbannad och funderade över vad jag kunde göra för att få människor att agera mot rasism. Den här klisterlappen var det minsta jag kunde göra.

Efter att Linnea delade en publik länk där man kan ladda ned trycket och själv skriva ut det, har lappen dykt upp lite överallt i Stockholm.

– Jag hade inga höga förväntningar men det känns fantastiskt att folk tycker att det är relevant och viktigt att uppmana och uppmuntra varandra till att agera.

Men trots att det är ett viktigt budskap kommer SL ta ner klisterlapparna.

– Ja, såhär är det. Även om budskapet är bra så får man inte sätt upp lappar i våra vagnar eller på stationer. Det är våra regler. Blir det för mycket betraktas det som skadegörelse och då kommer det göras en polisanmälan. Det har vi inte gjort i det här fallet, säger Clas Keisu, pressansvarig SL.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Rasism