Fi-partiledare skadad i olycka – hoppade av intervju

Av: Emma Lindström

Publicerad:

Feministiskt initiativs nya partiledare Victoria Kawesa har skadats i en olycka. I torsdags var partiledaren med om en krock när taxin hon satt i kolliderade med en motorcykel.

Därför hoppade hon av Ekots Lördagsintervju och ersattes av partiets andra – och betydligt mer erfarna partiledare – Gudrun Schyman.

1 av 2 | Foto: Anna T ärnhuvud
Fi-ledaren Victoria Kawesa.

På lördagen sändes som vanligt Ekots lördagsinterjvu och gäst den här gången var Feministiskt initiativs ena partiledare Gudrun Schyman – men det var en nödlösning.

Det var planerat att Victoria Kawesa, som valdes till partiets andra partiledare i mars, skulle intervjuas. Kawesa var med om en trafikolycka i torsdags och tvingades därför ställa in sin medverkan i programmet som skulle sänts live på lördagen.

Ersattes av Schyman

På fredagen fick redaktionen för Ekot Lördagsintervju veta att Kawesa inte kunde genomföra intervjun. På redaktionens intiativ ersattes hon av partiets Gudrun Schyman, som varit del av absoluta toppskiktet i Fi sedan starten 2005.

Den planerade livesändningen blev istället en bandad intervju som spelades in på lördagsförmiddagen.

Taxiolycka

Partiledare skrev ett Facebookinlägg om olycka på torsdagskvällen:

”Taxin till flygplatsen krockade med en motorcyklist. Jag har väldigt ont i nacken, strålar ned längst ryggen.”

När Aftonbladet söker Kawesa på lördagen hälsar hennes pressekreterare att hon vilar. Hon ska må bra efter omständigheterna men har en sträckning och är sjukskriven en vecka.

Hon uppges vara besviken över att missa intervjun.

– Hon tyckte det var jobbigt att det blev så för hon var väldigt taggad på att göra den och hon hoppas bli inbjuden snart igen. Hon hade väldigt gärna gjort den just eftersom hon kan nå många med sitt budskap, säger hennes pressekreterare Jakob Möller.

Publicerad:

LÄS VIDARE