Trodde svensk polisbil var finsk taxi – sattes till sist i fyllecell

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
Förvillande lika?
Foto: TT
Förvillande lika?

Mannen trodde att han hade gjort allt rätt – öppnat bildörren, sagt en adress till föraren och slagit sig ned för att njuta av en taxiresa. Men det visade sig vara mer komplicerat än så.

– Kanske hade han varit på kryssning och trodde han var kvar i Helsingfors, säger Magnus Granath, stationsbefäl, till Expressen.

Sannolikt något påverkad av en hård festnatt klev en man i Södertälje in i vad han trodde var en taxi på Nyköpingsvägen. Han bad om att bli körd till en adress – i finska Helsingfors.

Och inte nog med att det hade varit en svårgenomförd resa. Dessutom visade det sig att bilen han satt sig i var en polisbil av svensk modell. Poliserna ställde mannen mot väggen och han visade sig vara helt övertygad om att han befann sig i Finlands största stad.

– Kanske hade han varit på kryssning och trodde att han var kvar i Helsingfors, säger Magnus Granath, stationsbefäl på Södertäljepolisen, till Expressen.

På fri fot

Poliserna ordnade, trots att de normalt sett inte bedriver taxiverksamhet, faktiskt en resa åt mannen. Dock blev den inte fullt så lång som han hoppats. Helsingfors-hoppet släcktes – istället fick han sova ruset av sig i polisens fyllecell.

När han vaknat fick han gå hem, och nu är återigen en fri man som kan åka till Helsingfors närhelst andan faller på och plånboken tillåter.

– Han hade ju inte gjort något brottligt. Och ärligt talat tror jag inte att han mindes vad som hade hänt, säger Magnus Granath.

Publicerad: