Gängmannen satt och åt när han sköts ihjäl

Uppdaterad 2021-08-26 | Publicerad 2021-08-25

Mannen hade satt sig för att äta när gärningsmän öppnade eld.

Han träffades av 5–6 skott varav minst ett i huvudet och avled på platsen.

Polisens mördarjakt är nu i full gång och flera personer har hämtats till förhör.

En man i 30-årsåldern sköts idag ihjäl på en restaurang i stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

Han hade precis satt sig för att äta när det började smälla. Han träffades av 5–6 skott och dog sittandes i stolen på restaurangen.

På bordet framför honom var maten kvar på tallriken.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två av hans kamrater också suttit vid bordet. De klarade sig oskadda och är förhörda av polisen.

Kamraterna, två män i samma ålder som brottsoffret, misstänks inte för brott, enligt vad Aftonbladet erfar.

Flydde från platsen mot skola

Den mördade är känd av polisen sedan tidigare. Han är bland annat dömd för narkotikabrott, brott mot knivlagen och våld mot tjänsteman.

Mannen har också kopplingar till ett känt kriminellt nätverk.

Mannen sköts med flera skott och dog på plats.

Flera personer som befann sig på restaurangen och i anslutning till den inne i Skäggetorp centrum blev vittnen till mordet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har man polisen fått in flera uppgifter om signalement på gärningsmän, flyktvägar och andra intressanta iakttagelser.

Flera vittnen uppger att man sett minst två personer som flytt från mordplatsen, sannolikt i riktning mot Skäggetorpsskolan.

Flera tomhylsor hittade

Det är i nuläget oklart om det finns några övervakningskameror som varit riktade mot brottsplatsen och fångat mördarna på film eller om det finns andra kameror som filmat deras flykt.

Polisen ska kontrollera detta.

Under eftermiddagen anlände kriminaltekniker till brottsplatsen. Men redan innan det kunde poliserna som först anlände konstatera att flera tomhylsor låg på golvet i anslutning till brottsplatsen.

Även regionala insatsstyrkan deltar i arbetet.

Letar efter fler vittnen

Man har ännu inte gripit någon för mordet, men flera personer har hämtats till förhör.

– Vi har hållit massor av förhör redan. Det uppehöll sig mycket människor på platsen och i anslutning till den, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen i region öst.

Han tillägger att man använder ”alla tänkbara” utredningsåtgärder i ärendet.

– Men vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med människor som gjort iakttagelser. Det kan även vara någon som tagit en bild i orådet. Det behöver inte vara någon dramatisk bild men kan vara viktigt i det stora pusslet vi nu lägger.

Ett tiotal medlemmar ur den kriminella gruppering som mannen tillhörde anlände till Skäggetorp centrum strax efter mordet. De förhördes och kontrollerades av poliser på plats.

Den mördade mannens anhöriga är underrättade.

Flera personer har hämtats till förhör under onsdagen.