Kraftig brand i verkstadslokal – fem stationer på plats

Byggnad riskerar att rasa

Det brinner kraftigt i en verkstadslokal i Bålsta.

Polisen håller just nu att lokalisera vilka människor som befann sig på platsen när branden utbröt.

– Det är fortfarande inte klarlagt om byggnaden är utrymd eller inte, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Klockan 10.43 inkom ett larm om en kraftig brand i en verkstadslokal i Bålsta. Fem stationer och två ledningsenheter har larmats till platsen.

Polisen bistår räddningstjänsten på plats i släckningsarbetet.

– Det brinner väldigt kraftigt på platsen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisregion Mitt.

Räddningstjänsten ska ha påbörjat rökdyning men den fick avbrytas på grund av höga smällar. I nuläget verkar det som att verkstadslokalen kommer rasa ihop.

– Vi har ingen prognos i nuläget men det kommer ta tid att släcka branden. Det är totalskada på byggnaden, säger Björn Johansson, ledningsoperatör för räddningscentralen Mitt.

Det är oklart om någon person befann sig i byggnaden när branden startade.

– Än så länge har vi inga bekräftade personskador. I nuläget finns det inget som talar för att någon person ska finnas kvar i byggnaden, säger Magnus Jansson Klarin.

Meterhöga lågor

Vittnen uppger för Aftonbladet att de hört flera höga smällar och att det ser ut som byggnaden ska rasa ihop. På bilder syns höga lågor och kraftig rökutveckling.

– Lågorna ser ut att vara fem meter höga, säger ett vittne vid platsen.

Vid 14-tiden var branden fortfarande inte släckt. Området är avspärrat till dess att tekniker kan vara på plats, men polisen bedömer att det kommer dröja tills morgondagen.

Utreder som mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Man kan inte utesluta brott i nuläget så det är därför vi utreder det som mordbrand, säger Magnus Jansson Klarin.

Ytterligare en anmälan ska upprättas efter att en privat drönare flugit över platsen som tvingade räddningstjänstens drönarpilot att avbryta sitt arbete. Polisen söker efter piloten av den andra drönaren, som misstänks vara en frilansfotograf.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN