Vaktmästaren i Malmö kan ha skjutits av misstag

avEbba Thornéus

NYHETER

Skjutningen av vaktmästaren vid Pildammsparken för en vecka sedan kan ha varit en förväxling. Det uppger en poliskälla för Sydsvenskan.

Målet ska egentligen ha varit en pengautlånare i området.

– Jag hörde att någon var ute efter mig, säger mannen själv till Sydsvenskan.

Foto: Johan Nilsson/TT
Spår i snön vid den källartrappa på Roskildevägen i Malmö där en snöröjande man skottskadads livshotande under natten till onsdagen.

Vaktmästaren, som är en man i 50-årsåldern, var ute och saltade vid ett bostadsområde vid Pildammsparken i centrala Malmö när han sköts med flera skott – varav ett ska ha träffat honom i huvudet.

Hans tillstånd är fortfarande kritiskt och han vårdas för livshotande skador.

Anhöriga till mannen har tidigare sagt till Aftonbladet att det som hänt är obegripligt och skrämmande då det inte fanns något hot mot mannen.

– Han är bara en helt vanlig familjefar som var ute och jobbade. Det finns ingen förklaring och det är det som är skrämmande, har en anhörig tidigare berättat för Aftonbladet.

Skett en förväxling

Och enligt en poliskälla till Sydsvenskan är en av teorierna i utredningen just att det kan ha skett en förväxling.

Den egentliga måltavlan ska ha varit en man som lånar ut pengar, bland annat till kriminella, vilket mannen själv bekräftar för tidningen.

– Jag hörde att någon var ute efter mig, säger mannen till Sydsvenskan.

Men varken polis eller åklagare Åsa Kristensson vill kommentera uppgifterna att det kan ha skett en förväxling i samband med mordförsöket.

”Kommenterar inte spekulationer”

– Jag uttalar mig inte om något motiv i utredningen och detta på grund av att vi just nu befinner oss i ett känsligt läge då vi är i ett inledande skede och samlar in hur mycket information som helst, säger Åsa Kristensson.

– Vi har ingen kommenter till de uppgifterna då de kommer från honom själv. Vi kommenterar inte spekulationer eller vilka olika motivbilder vi ser, säger Lars Förstell, presstalesperson vid polisen i Malmö.

I samband med händelsen greps flera personer, bland annat en 15-åring som nu sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

ARTIKELN HANDLAR OM