Isabella Lövin

Trumps svar till Lövin: ”Kvinnors kraft kan överträffa allt”

avEbba Thornéus

1 av 3

Bilden där Donald Trump – omringad av enbart män – skriver på en anti-abortlag fick massiv kritik världen över.

Klimatminister Isabella Lövin lade upp en liknande bild – omringad av enbart kvinnor.

Nu verkar hon ha fått svar från den amerikanska presidenten.

Klimatminister Isabella Lövins bild där hon omringad av enbart kvinnor signerar ett lagförslag blev en viral succé världen över – och en känga till USA:s president Donald Trump.

Trump hade då signerat ett dekret att stoppa ekonomiskt stöd till abortkliniker utomlands – omgiven enbart av män. Bilden väckte enorm ilska och har både hånats och häcklats.

Som ett svar på den bilden twittrade Sveriges klimatminister Isabella Lövin en bild där hon signerar ett förslag till en ny klimatlag – enbart omgiven av kvinnor.

Nya bild – omringad av kvinnor

Något som ansågs vara en rejäl känga till nytillträdde Trump som fått stark kritik för att ha alldeles för få kvinnor i sin regering.

– Vi är en feministiskt regering, det syns i den här bilden. Kvinnors makt måste visas på den internationella arenan, säger Isabella Lövin till Aftonbladet.

Bilden har hyllats internationellt – bland annat av sångerskan Miley Cyrus som delade bilden på sin Instagram med texten ”Se och lär Amerika”.

Nu har vad som kan tolkas vara ett svar till den svenska ministern kommit från presidenten. På en bild syns nämligen Trump – omgiven av flera kvinnor samt Kanadas premiärministern Justin Trudeau – kring ett skrivbord.

”Kvinnor kan överträffa allt”

Bilden togs under måndagen då de två ledarna träffades och då meddelade att de tagit ett initiativ för att främja kvinnor i näringslivet och få kvinnor att ta fler viktiga poster.

– Jag har haft så många kvinnliga chefer som varit fenomenala, fenomenala, och de har verkligen hjälpt mig mycket i verksamheten, sa Trump i samband med mötet och fortsatte:

– Kvinnors fulla kraft kan överträffa allt, sa Trump.

Aftonbladet har sökt Isabella Lövin som avböjer att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM