Nattliga tillslag i Stockholm efter misstänkta dådet

En man är anhållen misstänkt för terrordåd i Stockholm.

Under natten har polisens insatsstyrka slagit till mot olika adresser.

I Farsta genomfördes en insats mot en lägenhet vid 05-tiden på lördagen.

LIVE-RAPPORTERING: SENASTE NYTT OM ATTACKEN

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Fyra människor är döda och 15 skadade efter det misstänkta terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholms hjärta.

Rakhman Akilov - en 39-åring från Uzbekistan – greps under fredagskvällen i Märsta. Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord vid 02-tiden under natten mot lördagen.

– När jourdomstolen öppnar i dag kommer åklagaren skicka in en begäran om offentlig försvarare. Sedan ska han senast på tisdag klockan 12 besluta om han ska begära personen häktad eller inte, säger Karin Rosander, informationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

Ett stort antal poliser deltog i en insats i Hjulsta sent på fredagskvällen. Under natten förekom uppgifter om att en bekant till den misstänkte 39-åringen gripits.

Under lördagsmorgonen hade polisen inga uppgifter om att ett andra gripande hade gjorts.

– Det är ingen information som jag har. Jag har att en person är gripen som sedermera anhölls, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Sedan har vi hämtat ett antal personer till förhör på platser över hela länet, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Sköldar och dörrbräcka

Polisens insatsstyrka var även på plats på en adress i Farsta i södra Stockholm vid 05-tiden på lördagen.

Enligt Aftonbladets fotograf på plats har Nationella insatsstyrkan slagit till mot en lägenhet. Både civila och målade polisbilar var där. Poliserna var utrustade med bland annat sköldar och dörrbräcka.

En person förhördes på plats utanför byggnaden, men enligt Aftonbladets fotograf greps ingen person.

– Vi kommenterar inte exakt vad vi har gjort eller vad vi kommer att göra i den här utredningen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Publisert:

LÄS VIDARE