Kvinnlig polis åtalas – misstänks ha hotat älskarens barnbarn

NYHETER

Den kvinnliga polisen hade en affär med en högre polischef.

När polischefen ville bryta med henne misstänks poliskvinnan ha börjat trakassera hans anhöriga.

Nu åtalas hon för ofredande och olaga hot.

Den kvinnliga polisen hade ett långt förhållande med polischefen och de två var tillsammans under flera år.

Sensommaren 2015 berättade polischefen att han ville bryta förhållandet och reparera sitt knakande äktenskap.

I oktober började den kvinnliga polisen enligt åtalet skicka sms till polischefens svärdotter, som aldrig haft med kvinnan att göra.

Redan efter det första sms:et gjorde svärdottern klart att hon inte vill ha någon som helst kontakt med den kvinnliga polisen.

Trots detta fortsatte meddelandena att komma.

Misstänks ha hotat 4-åring

Kvällen den 23 januari fick svärdottern i rask takt tre sms från den kvinnliga polisen. Hon skrev bland annat att hennes tidigare älskare skulle dödas och att hon gärna skulle ta ett livstidsstraff.

Den kvinnliga polisen misstänks också ha riktat ett hot direkt mot svärdotterns fyraåring NN: ”förlåt men kommer på okänt vis förstöra NNs liv. Adjö!”.

Svärdottern och hennes familj blev skräckslagna.

De vågade inte längre låta det äldre barnet ta sig till skolan själv, de yngre barnen hölls under extra uppsikt på förskolan.

Svärdottern gjorde en polisanmälan.

Förnekar brott

I förundersökningen framgår att den kvinnliga polisen skickat bilder på svärdotterns barn och det upplevde svärdottern som djupt obehagligt.

Poliskvinnan fortsatte att skicka sms till svärdottern också efter att hon delgivits misstanke om brott.

I förhör förnekar den kvinnliga polisen att hon skulle ha skickat några sms och skyller på att polischefen kan ha lånat hennes telefon eller att sms:en misstolkats.

Målet skulle ha tagits upp till förhandling i tingsrätten i mitten av juni men fick skjutas upp eftersom den kvinnliga polisen inte infann sig.

I ett yttrande skriver rikspolischef Dan Eliasson att ”det mesta talar för att XX kommer att skiljas från sin anställning om hon döms för olaga förföljelse”.

Aftonbladet har sökt kvinnans försvarare för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott