Man hittad död – två anhållna för mord

NYHETER

En man i 35-årsåldern hittades död i en bostad i Lilla Edets kommun under helgen.

Polisen misstänker att mannen har mördats.

Nu har en kvinna och en man anhållits misstänkta för brottet.

Det var tidigt under lördagsmorgonen som polis och ambulans larmades till en ort i Lilla Adets kommun, skriver TTELA.se.

En man i 35-årsåldern hittades död i en bostad på adressen och polisen inledde snabbt en förundersökning gällande mord. Varken polis eller åklagare vill gå in på vad det är som gör att man misstänker mord.

– Det finns en del omständigheter som måste utredas, men jag kan inte säga någonting mer, säger Daniel Edsbagge, chefåklagare vid åklagarkammaren i Uddevalla.

De misstänkta ringde 112

Två personer anhölls av jouråklagare klockan 06.44 på lördagen. Det ska vara de misstänkta själva som larmat polis och ambulans till platsen.

– Det är en man och en kvinna som fanns i anslutning till brottsplatsen, och som nu har anhållits skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden, säger Daniel Edsbagge.

Enligt Daniel Edsbagge har man genomfört ”en omfattande teknisk undersökning” på adressen. Han vill dock inte gå in på vilka spår man har säkrat eller vad man har gjort för fynd.

– Men bevisläget mot de anhållna räcker inte till sannolika skäl utan de är anhållna på den lägre misstankegraden. Jag har till tisdag klockan 12 på mig att ta ställning till om de ska begäras häktade eller försättas på fri fot, säger han.

Försvaret: ”Inga kommentarer”

Åklagare Daniel Edsbagge vill varken uttala sig om de två annhållnas relation med varandra, eller vad den avlidne mannen haft för relation med de mordmisstänkta.

Enligt Edsbagge är målsägande känd av polis sen tidigare. Han vill dock inte gå in på vilka brott det handlar om.

Mannen och kvinnan nekar till mord, berättar åklagaren.

– Jag har träffat min klient men jag vill inte uttala mig om ärendet och vad som har sagts i förhör, jag har inga kommentarer, säger Thomas Ört, mannens advokat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lilla Edet

Brott