Åklagaren om Tovas dagbok: ”Skrev att hon visste att hon skulle dö”

Tova Moberg kände på sig vad som skulle hända henne.

En tid innan sin död skrev hon oroväckande om sitt liv i en personlig dagbok.

– Hon har uttryckt väldigt stor oro och till och med skrivit att hon kanske kommer att dö, säger åklagare Christer Sammens.

Tova Moberg, 19, från Njutånger i Hälsingland anmäldes försvunnen efter att oroliga anhöriga kontaktat polis söndagen den 14 maj i år. Hon dök aldrig upp till festen hon skulle gått på i Hudiksvallsområdet. Dagar senare hittades hennes kropp nedsänkt i en sjö utanför en gård i Hudiksvallsområdet.

En 22-årig man som Tova Moberg under flera år haft ett ”av och på-förhållande” med, sitter sedan dess häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin före detta flickvän.

Vill att advokaten vittnar

Vänner till Tova har beskrivit förhållandet till den häktade 22-åringen som destruktivt. När misshandelsanmälan mot honom gjordes i mars förhörde ett målsägandebiträde Tova Moberg. Åklagare Christer Sammens som leder mordutredningen, vill att målsägandebiträdet vittnar för att få reda på vad Tova sa under deras samtal, något som kan vara av stor vikt för den fortsatta utredningen. Det har juristen hittills vägrat, med hänvisning till sin tystnadsplikt som advokat, rapporterar Expressen.

Christer Sammens nämner Tovas personliga dagbok i sin framställan om varför juristen bör vittna om vad som Tova sagt.

– Hon har fört en dagbok där det finns händelser hon skrivit ner som vi nu bearbetar för att se om det finns någon substans i, säger Sammens till Aftonbladet.

”Uttryckte väldigt stor oro”

Tova antecknade oroväckande ord om vad hon trodde skulle hända henne, bara en eller några månader innan hennes död, enligt åklagare Christer Sammens.

– Hon har uttryckt väldigt stor oro över vad som skulle hända henne i den dagboken. Hon har till och med sagt att hon kanske kommer att dö.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN