Kompisarnas fynd: En båt i form av en Volvo

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Plötsligt dök den bara upp – annonsen om båten som ser ut som en Volvo 740. Trots 40 mils avstånd kunde Simon Lundin och hans vänner inte motstå frestelsen.

– Det finns ju inte nåt liknande, säger Simon.

Här glider vännerna runt.
Foto: Privat.
Här glider vännerna runt.

Simon Lundin, 27, och hans kompisar satt i garaget och pratade i lördags kväll när det otroliga inträffade, vilket Magazin24 var först med att berätta om.

– Det dök upp en annons på Facebook, säger Simon.

Men det var inte vilken annons som helst. Objektet var nämligen en båt utrustad med en Volvo 740-kaross. Kompisgänget blev eld och lågor.

– Det finns ju inte nåt liknande. Den är bara äckligt frän, kort och enkelt, säger Simon.

”Volvofantaster allihopa”

Trots att båtens ägare bodde 40 mil bort bestämde de sig genast för att de måste bli fordonets nya ägare. Redan nästa morgon satte sig Simon och vännerna Alexander Norling, Maria Eriksson, Tommy Koivukangas och Linus Wallberg i bilen och körde norrut.

– Det blev lite impuls. Vi är väl Volvofantaster allihopa. Hela vägen upp till Gnarp körde vi. Det är 40 mil enkel resa, säger han.

Säljaren visade sig vara ännu en Volvofantast, som på grund av jobb och andra projekt inte hade tid med den speciella båten längre.

– Han tänkte väl att det var bättre att någon annat tog hand om den, säger Simon.

Foto: Privat.
Hela gänget i bilen.

”Ska sätta dit kofångare”

9000 kronor fattigare men en väldigt unik båt rikare begav sig vännerna sedan söderut igen. Dess nya hemvist blev i Arbogaån, där de nu även testkört den.

– Vi var bara ute och provade den för att se till att den inte tog in vatten. Den funkar och det gick bra att teståka. Vi behöver bara lägga i lite mer vikter i bak, säger Simon.

Planen är nu att göra några några förändringar av båten så att den passar vännernas vision ännu bättre.

– Vi ska förbättra den lite så att den blir som vi vill ha den. Bygga om lite och sätta dit kofångare så det ser ut lite mer som en bil. Snygga till den lite helt enkelt, säger han.

Vart skutan sedan ska gå har de ännu inte bestämt.

– Det ska bara vara spontant. Man kan hamna var som helt, säger Simon.

Publicerad: