Det här är innehållet på SD:s anonyma konton

Marcus Alexandersson/TT

Publicerad 2024-05-15

Sverigedemokraternas så kallade trollkonton innehåller både humorbetonat material och mer direkta påhopp på politiska motståndare. Montage.

Skämt och kritik, men även påhopp och hyllningar. Det är innehållet på de drygt 20 kontona, flera anonyma, som styrts från Sverigedemokraterna.

Påhopp på Magdalena Andersson (S) och hyllningar av Jimmie Åkesson (SD). Det är majoriteten av innehållet på de konton som kopplas till SD:s så kallade trollfabrik, som avslöjats av TV4:s Kalla fakta.

Men kontona innehåller också mycket invandringskritik och hån mot såväl miljörörelsen som Tidöpartierna. Innehållet överlappar också mellan konton och plattformar.

Här är vad alla de konton som Kalla fakta avslöjat innehåller.

Tiktok:

mememumriken: Fokuserar främst på ”roligt” innehåll där SD och Jimmie Åkesson är i fokus på ett positivt sätt, men hån av politiska motståndare är också vanligt.

markusallard: Lägger upp klipp på Markus Allard, tidigare ordförande för Ung Vänster i Örebro, som nu driver Örebropartiet.

alexanderbardposting: Klipp med Alexander Bard, före detta jurymedlem i ”Talang” i fokus.

magdalenaanderssonharfel: I huvudsak klipp med kritik mot S och Magdalena Andersson, men även mot andra partier och journalister.

sdwaifu: Mest klipp som sätter samman anime-karaktärer och SD-slogans.

ludvigaspling: Fokuserar på klipp med SD-ledamoten Ludvig Aspling.

sdtobbe: Klipp där SD-ledamoten Tobias Andersson står i fokus.

sverjedemokraterna: Lägger främst upp hyllningar till SD, men även kritik mot politiska motståndare.

jimmiemoments: Mest hyllning av SD:s partiledare, främst med klipp från pressträffar och intervjuer med etablerade medier. Finns även på Youtube.

sdregeringen: Mindre konto med fåtal SD-relaterade klipp.

meanwhilesweden: Främst klipp om ”hur det är” i Sverige, ofta taget från andra originalkällor. Mycket kritik mot invandring. Samma kontonamn finns på Youtube med endast ett klipp.

tiktokpundaren: Mindre konto med humorfokus, bitvis politiskt innehåll.

veckansutvisning: Konto med bara tre inlägg.

YouTube:

FilosofiFabriken: Mindre konto med klipp främst med Markus Allard och Jimmie Åkesson.

Instagram:

sozzefasoner: Gör främst narr av S, men även andra politiska och ideologiska motståndare. Även mindre konto med samma namn på Facebook.

sdregeringen: Innehållet överlappar i stort med det som publiceras under jimmiemoments på Tiktok. Även konto på Facebook.

Facebook:

Politiskt inkorrekt: Kritiserar invandring, men slår också mot politiska motståndare från såväl oppositionen som Tidöpartierna.

Vita Kränkta Kvinnor: Främst kritik mot S, V och invandring, men även andra politiska motståndare. Även instagramkonto med förkortningen vkkfb.

Följ ämnen i artikeln