Goda nyheter

Liv, 6, skänker håret till Barncancerfonden

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Liv Carsäter, 6 år, har haft långt hår hela livet. Fram tills nyligen, då hon bestämde sig för att klippa av allt och donera det till Barncancerfonden, vilket Jönköpings-Posten berättade om först.

Liv Carsäter från Taberg har haft långt hår hela livet och vägrat att klippa av det. Men när Mamma Mari och pappa Stefan berättade att de hade läst ett reportage om en pojke som sparat ut håret, enbart för att kunna klippa av det och skänka till Barncancerfonden, tyckte Liv att det lät som en bra idé.

– Vi hade inte någon aning om att man kunde donera hår förrän då, säger Mari.

Liv var redo att skänka sitt hår till sjuka barn och familjen Carsäter diskuterade klippningen under hela hösten.

– Vi kollade i böcker och tidningar för att ta reda på hur processen gick till. Jag ville prata om det så mycket som möjligt så att vi inte gjorde någonting förhastat.

Klippte 30 centimeter

Liv var redo att klippa sig. På ett villkor, att hon fick ha långt hår under Lucia. Och det fick hon.

Under tiden kontaktade Mari Barncancerfonden och blev hänvisad till Smink- och Perukmakarn i Stockholm, som de samarbetar med. De tog gärna emot Livs hår, men önskade hårtestar som var längre än 29 centimeter eftersom de oftast får in kortare.

— Vi väntade till efter jul och nyår med att gå till frisören. Under processen var hon helt knäpptyst och väldigt dämpad. Men så fort frisören klippte av den sista längden så släppte spänningen. Det blev 30 cm kortare ungefär men hon var jättenöjd med sin nya frisyr.

Vad säger Liv om håret?

– Håret har ju varit väldigt långt längre och blivit tovigt och sådär, inte det lättaste att borsta. Jag tror att Liv är lättad, nu kan hon borsta igenom det själv på morgonen. Hon är jättenöjd.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Barncancerfonden

Familj