Katten Hugo försvann – kom tillbaka efter sex år

1 av 2 | Foto: Privat
Johans katt Hugo kom tillbaka – efter sex år som borta.
NYHETER

När Johan fick ett samtal om att man hittat hans katt Hugo kunde han inte tro sina öron – Hugo försvann nämligen för sex år sedan.

– Man blev väldigt överraskad, säger Johan.

För två veckor sedan fick Johan Larsson, från Jönköping, ett oväntat telefonsamtal. Det var Djurens Vänner som ringde till honom för att fråga om han ägde en katt som heter Hugo. Och visst, det stämde till viss del, men den katten försvann för sex år sedan meddelade Johan. Då svarade de att den Hugo hade blivit hittad.

– Jag sa bara ”Va?” Jag trodde att hon lurades och att det var ett skämt eller något. Man blev väldigt överraskad, säger Johan.

Tydligen hade några hittat Hugo där Johan och hans före detta sambo Johanna bodde tidigare. De hade tagit hand om honom och gett honom mat innan de till slut kontaktade Djurens Vänner som lokaliserade Johan via chipet.

– Tre dagar senare fick jag åka och hämta honom. Han var väldigt välbehållen, inga sjukdomar eller liknande, säger han och fortsätter:

– Vi har ingen aning om var han har varit utan kan bara spekulera. Det känns som han har varit inomhus hos någon.

”Kändes först stressigt”

Hugo flyttade in hos Johan och hans dåvarande sambo när han endast var en liten kattunge, berättar Johan. De släppte honom ut, morgon och kväll – men kom han inte tillbaka, något även Jönköpings-Posten skrivit om.

– Vi kollade överallt och gjorde allt man kan göra. Till slut fick vi acceptera att han var borta.

Livet gick vidare, både för Johan och Johanna. De separerade och fortsatte sina liv utan Hugo.

– Sen kom detta samtal. Det kom lite plötsligt. Med ens fick man tänka på var han ska bo, det kändes först stressigt. Men när jag väl fick hem han var det väldigt skojigt och fantastiskt. Man blev ju väldigt förtjust i honom igen.

Nu bor Hugo hos Johanna, och enligt Johan verkar Hugo vara nöjd.

– Han har inte fräst eller så. Utan han har krupit upp och spunnit i famnen och gått på lådan. Han verkar vara trygg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter