Snacksalig festival för traditionen vidare

1 av 2 | Foto: Egyptiska Chirine el Ansary framträder runt om i arabvärlden och i Europa med klassiska sagor om kärlek och erotik, äventyr och visdom. Foto: Fabula
NYHETER

Det snackas loss i helgen när berättarfestivalen Fabula bjuder på stor gala. 35 svenska och internationella artister för tradition och historier vidare.

- Det muntliga berättandet har legat i skuggan i hundra år. Nu vill vi synliggöra konstarten.

Berättarfestivalen Fabulas konstnärlige ledare Mats Rehnman har bestämt sig. Men hur lyfter man smidigast fram en språklig varieté för en ny publik?

- Vi har tagit in svenska och internationella framstående scenberättare och strävat efter att presentera ett brett program med allt från traditionella sagor till något för de konstnärligt intresserade.

Denna tredje festival rör det sig totalt om fyra scener, 45-50 programpunkter, 35 artister och teman som ”Det gäller livet” med livshistorier från vår samtid.

Wow. Nu blir det stora rubriker?

- Inte för det muntliga berättandet i sig som i dag har en mellanställning. Men vi jobbar hårt på att förbättra läget. Dagens människor har ju tid för apparaterna men inte för varandra.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Fabula festival, fre-sön, ABF-huset, Sveavägen 41, helgpass: 600 kr.

Mer info om Fabula festival