”Jag kommer inte att ha råd”

NYHETER

Läsarna rasar mot höjda a-kasseavgifter

Högtryck råder i aftonbladet.se:s läsarforum.

Majoriteten av de nära 800 inläggen riktar skarp kritik mot alliansregeringens höjda a-kasseavgifter.

Många är besvikna och menar att avgiftshöjningen kommer att äta upp den utlovade skattesänkningen och undergräva lönetagarnas rättigheter.

”Om jag ska få råd att finansiera en högre A-kasseavgift måste jag gå ur facket ... Men det kanske inte är så dumt för regeringen det heller? Inga arbetare som är organiserad i fackföreningsverksamhet, då kan Svensson tvingas jobba under usla förhållanden till usla löner utan att ha någon chans att klaga, protestera eller förändra”, skriver signaturen Cabarnet.

”Gå ur kyrkan i stället?”

Signaturen Mor lunkentuss skriver: ”Jag tjänar idag inte mer än 13 000 innan skatt och alla avgifter plus att jag ska försörja 2 barn plus en man som tjänar mindre än vad jag gör trots att han jobbar heltid!!!!!! hur ska vi få det att gå ihop?”

Andra manar till ”massprotester och strejk” och flera föreslår att de som inte har råd ska gå ur svenska kyrkan i stället för a-kassan.

”Höjningarna bara logiska”

Andra välkomar de nya avgifterna och menar att ”man måste väl ha mariginaler att klara en höjning på några hundra?”. Har man det inte får man väl ”spara in på pizzan och ölen”. Och flera menar att det är logiskt att grupper med ”giganstisk arbetslöshet” som ”använder a-kassan mycket” också ska betalar mer än andra.

Så ändras a-kassan vid årsskiftet:

Läs mer:

Karin Henriksson