Kidnappad när han gick över gatan

NYHETER

20-åring inslängd i bil och misshandlad

1 av 2 | Foto: HÄR TOG DE HONOM Den 20-årige mannen och hans kompis skulle korsa vägen vid Klarabergsbron i centrala Stockholm när de var nära att bli överkörda av de två brottslingarna. Efter bråk på platsen blev 20-åringen inslängd i bakluckan på bilen.

20-åringens festkväll slutade med en skräckresa.

Han skulle gå över gatan när två dömda brottslingar slet in honom i en bil, slog sönder hans ansikte och dumpade honom i en park.

– Han hittades kraftigt chockad, säger Lena von Sydow på Norrmalmspolisen.

Vid fyratiden i går morse åkte de två brottslingarna i hög fart över Klarabergsbron i centrala Stockholm. Vid övergångsstället vid ena broänden var 20-åringen och hans vän på väg över, men fick kasta sig undan den framrusande bilen. En av dem hann slå till bilen med handflatan.

Det skulle han inte gjort.

Bilen tvärstanande och ut klev två män, 30 och 28 år gamla. De misshandlade den ena 20-åringen. Den andre mannen föste de in i bilen och sedan körde de i väg.

”Slängd i bakluckan”

En man som pratade med polisen på Vasagatan blev vittne till hur den ena av 20-åringarna larmade polisen.

–Han verkade berusad och berättade hur lugnt som helst att hans kompis blivit kidnappad och slängd i bakluckan på en bil, säger vittnet.

–Polisen ville först inte tro honom. De frågade om han skämtade, men sedan blev det fart. Det kom mängder med polisbilar, säger han.

Vid femtiden, en timme senare, hittade en polispatrull den kidnappade mannen vid en buss­kur på Västerbroplan.

Var kraftigt chockad

–Då var han kraftigt chockad och visste inte riktigt vad som hänt, säger Lena von Sydow, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Polispatrullen körde honom till S:t Görans sjukhus.

–Han berättade att de hade tagit honom till ett parkområde och misshandlat honom i ansiktet och tagit en del tillhörigheter som han hade, säger Lena von Sydow.

Någon timme senare greps två män i Vällingby för kidnappningen. De anhölls misstänkta för misshandel, olaga frihetsberövande, rån samt stöld.

Båda är kända av polisen sedan tidigare. Den äldre mannen dömdes nyligen till tre månaders fängelse för bland annat narkotikabrott. 28-åringen är dömd för narkotikabrott och stöld.

De sitter anhållna för dådet

Zendry Svärdkrona