Anna Järvinen vill lyssna inåt

Foto: Anna Järvinen har i flera recensioner jämförts med Håkan Hellström. - Jag är oerhört glad över den jämförelsen, säger hon.
NYHETER

Inför solodebuten lyckades Anna Järvinen trycka tillbaka sin blyghet och istället lita på den inre rösten. Nu hyllas hennes album "Jag fick feeling" av både kritiker och publik.

- Jag har alltid varit blyg, jag tror att det är någonting man föds med. Ibland glömmer man bort det, men andra gånger får man anstränga sig för att skyffla undan det. När jag började jobba med det här albumet bestämde jag mig för inte låta någonting stå i vägen, säger hon.

Sedan "Jag fick feeling" släpptes den 3:e oktober har lovorden haglat över henne. Och långsamt börjar hon själv ta in kritiken.

- Jag vet inte varför så många fastnat för skivan. Kanske är det direktheten som går igenom. Jag har försökt att stänga av yttervärlden och lyssna på min inre röst.

I flera recensioner har Anna Järvinen jämförts med Håkan Hellström. Inte genremässigt, utan liknelsen ligger i just direktheten och ärligheten.

- Jag är oerhört glad över den jämförelsen. Håkan är en modig och genial artist. Han har varit en stor inspiration för mig på det sättet att han följer sitt hjärta i det han gör.

Lördag 20 oktober spelar Anna Järvinen på Debaser Medis, som förband åt Irene.

- Jag funderar på att göra en väldigt avskalad konsert med bara piano och fiol. Det var så låtarna kom till.

Läs mer och tyck till om konserten:

Linda Kling (.se)